Petak, 3 svibnja, 2024

TEGELTIJA: VSTV brutalno prekršio zakon u postupku protiv Gordane Tadić

Must Read

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva i bivši predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija ocijenio je kao drastično i brutalno kršenje zakona najnovije odluke VSTV-a kojima su odbijeni zahtjevi za izuzeće predsjednika i članova Vijeća u vezi s postupkom protiv glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić.

Tegeltija je naveo da je ovakvim postupanjem VTSV-a, koje predstavlja drastično kršenje zakona, nepojmljivo suvremenoj praksi, ovaj predmet već sada uveliko kontaminiran.

“Nemoguće je. Ne postoji slučaj da netko tko je opterećen zahtjevom za izuzeće odlučuje o izuzeću onog nekog drugog, a ovdje se to dogodilo, imali ste četiri člana Vijeća protiv kojih je podnesen zahtjev za izuzeće, znači i oni su sudjelovali u odluci o izuzeću predsjednika, koji je nakon toga odlučivao o njihovom izuzeću. To je apsurd”, rekao je Tegeltija za RTRS.

On je istaknuo da se, očito, VSTV-om upravlja iz drugih centara moći koji su prvenstveno vezani za SDA.

“U ovoj situaciji vi vidite da se nekom žuri, jedan šerijatski princip u provođenju zakona i u takvom principu onaj tko odlučuje on rukovodi procedurom i kaže što je zakonito, što nije zakonito”, dodao je Tegeltija.

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće odbilo je prvo zahtjev za izuzeće predsjednika Halila Lagumdžije koji je potom odbio zahtjeve za izuzeće potpredsjednica Sanele Gorušanović-Butigan i Biljane Simeunović čiji je vlastiti zahtjev ipak uvažio, te dva člana drugostupanjske disciplinske komisije u slučaju Tadić – Mahmuta Švrake i Mustafe Šabića. /HMS/

- Advertisement -

2 COMMENTS

  1. Potkovani.
    Kao neko ko je toliko puta uhvacen u korupciji,jos kao predsjednik VSTV-a,ovaj jos ima obraza nesto lamatati.
    Korumpirani lazov koji se ne moze pomiriti sa cinjenicom da je ostao bez fotelje,sto je javno osramocen i diskreditiran.
    Naravno da njegove rijeci nemaju nikakvu tezinu,mogu izazvati samo podsmijeh.
    Slicno kao onaj ustaski klaun Karamatic.

  2. Sarajevski Talibani su preuzeli Sarajevo isto kao što su pravi Talibani preuzeli Kabul. Nama “nevjernicima” ne preostaje ništa drugo nego da postupimo kao afganistanski šiiti i da počnemo pružati otpor islamistima. Draganće, osjećaš li se ti ikad prozvanim?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -