Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Dodik objavio spot: Pozivam čitavu Republiku Srpsku da se okupi i brani

Must Read

”Ja pozivam čitavu RS da se okupi i brani. Ovo je ključni trenutak u kojem ćemo kao narod ili opstati s RS i svojim identitetima”

SNSD, čiji je lider Milorad Dodik na društvenim mrežama objavio je spot povodom odluke visokog predstavnika Valentina Inzka da zakonski zabrani negiranje genocida u Srebrenici.

”Ja pozivam čitavu RS da se okupi i brani. Ovo je ključni trenutak u kojem ćemo kao narod ili opstati s RS i svojim identitetima, ili ćemo kroz kratko vrijeme izgubiti šansu da postojimo na ovim prostorima. Srbi ovo nikada ne smiju da prihvate. Mislim da je ovo zakucan ekser u mrtvački kovčeg BiH. RS je prisiljena je da krene u proces koji treba da vodi u proces disolucije. Pozivam sve da se okupimo i zajednički djelujemo. Spreman sam da proglasimo samostalnost već idući tjedan, pa šta bude” rekao je Dodik.

Video je objavljen i na YouTube kanalu SNSD-a, piše N1.



Podsjetimo, Valentin Inzko visoki predstavnik u BiH, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Nakon Inzkove odluke, Dodik je organizirao konferenciju za medije gdje je ponovo negirao genocid i pravomoćne presude međunarodnih i domaćih sudova, te je ponovno zaprijetio otcjepljenjem.

”Srbi ovo nikada ne smiju da prihvate. Ovo je zakucan ekser u mrtvački kovčeg BiH. Nakon ovoga BiH ne može da funkcionira. RS mora dati institucionalni odgovor. Sazvat ćemo sjednicu NSRS. Nameću se zakoni Srbima koji nemaju pravni odnos ni utemeljenju u Anexu 10. Daytonskog mirovnog sporazuma. Nameće nam se visoki predstavnik koji nema podršku Vijeća sigurnosti. Mislim da RS nema druge opcije nego da krene u proces disolucije”, rekao je Dodik.

Također, Dodik je i pokrenuo službeno i prvi potpisao peticiju kojom se izražava stav o neprihvaćanju nametanja zakona Valentina Inzka, odlazećeg visokog predstavnika u BiH.

“Dodik poziva sve građane Republike Srpske koji to žele da svojim potpisom na ovu peticiju odbiju da se srpskom narodu i svim građanima Srpske zabranjuje pravo na slobodu mišljenja, kao i da što masovnijim potpisivanjem ove peticije odbijemo političke manipulacije jednog dijela Zapada koji žele da jedino srpski narod u Europi bude okarakteriziran kao genocidan”, kazao je savjetnik za unutarnju politiku srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACELJ: Jandroković odao počast žrtvama na najvećem stratištu bošnjačkog naroda. Osudio komunističke zločine vojske Franje Tuđmana vrhovnika hrvatske vojske pred kojim se 1945 povukla...

  Komemoracijom na zagrebačkom groblju Mirogoju u subotu je obilježena 78. godišnjica Bleiburga. Počast suradnicima Adolfa Hitlera i njihovim članovima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -