Published On: Sub, srp 24th, 2021

Benjamina Karić razočarana i potresena reakcijama Draška Stanivukovića

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, reagirala je na izjavu Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke koji je kazao da je odluka Valentina Inzka, visokog predstavnika u BiH, a koja se odnosi na nametanje zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, “katastrofa i kukavički čin” rekavši da je tužna i razočarana.

Iako je trebala nazočiti svečanosti skokova sa Starog mosta u Mostaru, a gdje se trebala sastati sa gradonačelnikom ovog grada Marijom Kordićem i gradonačelnikom Banjaluke Draškom Sranivukovićem, ona je, ipak, istakla da je došlo do promjene plana. Kako je kazala, zbog ranije preuzetih obaveza, neće u nedjelju nazočiti ovom događaju.

“Ispričavam se organizatorima, ali zbog unaprijed preuzetih obveza, neću se moći pridružiti svojim kolegama. Smatram da Sarajevo kao glavni grad treba graditi dobre mostove i kvalitetne odnose sa svim gradovima u Bosni i Hercegovini, ali i sa svim glavnim gradovima u Europi i svijetu. Tome sam posvetila posebnu pažnju. U prvim danima mandata sam vrlo ponosna na posjetu Jasmina Imamovića, gradonačelnika Tuzle, a bilo mi je zadovoljstvo otići i posjetiti gradonačelnika Mostara Marija Kordića i Draška Stanivukovića u Banjoaluci”, istakla je Karić u Dnevniku O kanala.

Karić iznenađena reakcijama Stanivukovića

Karić je naglasila da najavljena posjeta Stanivukovića Mostaru zapravo nije utjecala na njenu odluku te da nije točno da je on razlog što neće posjetiti ovaj grad. Ipak, dodala je da je zapravo tužna i razočarana stavom njenog kolege iz Banjaluke o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

“Zato jer sam u Banjaluku otišla iskrena, otvorenog srca i sa željom da gradimo mostove prijateljstva i budućnosti. Očekivala sam da će moj odlazak u Banjaluku zaista značiti početak promjena koje mladi gradonačelnici i mlade generacije trebaju donijeti. Vrlo sam iznenađena i potresena današnjim reakcijama Draška Stanivukovića. Za mene su zakon i pravo iznad svega i važe jednako za sve”, mišljenja je Karić.

“Ruka će biti pružena svim dobronamjernim ljudima”

Dalje je navela da je dala sve od sebe i pružila ruku koja će, kako dodaje, biti i dalje pružena svim dobronamjernim ljudima koji zapravo misle dobro građanima i građankama Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

“Ja sam rođena u ovom gradu i u njemu sam rat provela. Smatrala sam da kao mlada gradonačelnica trebam pružiti ruku svima. I ne kajem se zbog toga. Ali zaista ne mogu reći da nisam duboko razočarana. Žao mi je što nisam i danas dočekala da vidim djelić promjene kojem sam se nadala nakon naših sastanaka”, poručila je Karić.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x