Utorak, 7 svibnja, 2024

Aleta Rajič ima najbolju 2D animaciju ovogodišnjeg NAFF-a

Must Read

Bosanskohercegovačka animatorica Aleta Rajič na 16. po redu Festivalu animiranog filma u Neumu (NAFF) nagrađena je za svoj animirani uradak “Prirodni odabir”, što joj je ukupno deveta nagrada za ovo djelo.

“Prirodni odabir” nagrađen je za najbolju 2D animaciju na NAFF-u koji se održao online, a ovogodišnji stručni sud donio je žiri koji čine književnik i dramaturg Miro Gavran, profesorica povijesti umjetnosti i renomirana animatorica Mindy Johnson, višestruko nagrađivani redatelj i scenarist najpoznatiji po režiji “Top liste nadrealista” Miroslav Mandić, te akademska slikarica i autorica brojnih nagrađenih filmova iz svijeta animacije Ana Nedeljković, priopćeno je iz NAFF-a.

“Poprilično je neprirodno biti nagrađen na festivalu animacije uz koji sam odrasla, ali osjećaj ponosa i časti s druge strane je jednako prisutan i nemjerljiv, posebno zbog selekcije u kojoj sam se našla i ovakvog sastava žirija koji doista ulijeva strahopoštovanje. Cijela ekipa je vrlo počašćena i jako smo dirnuti”, kazala je Rajič.

Nagradu s autoricom zajedno dijeli filmski tim koji čine Sanja Rajič Banjac, Jurinko Rajič, Rajna Rajič, Vjeran Šalamon, Juraj Sremec i Helena Magda Šalamon.

Film je u nešto više od godinu dana selektiran na preko 50 svjetskih festivala animiranog i igranog filma. Nastao je u produkciji Studija Neum, te koprodukciji sa Zagreb filmom, uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i Hrvatskog audio-vizualnog centra (HAVC), stoji u priopćenju.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -