Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Žviždačev otac: Snowden bi se mogao dogovoriti oko predaje SAD-u, bojim se da ga WikiLeaks

Must Read

OTAC zviždača Edwarda Snowdena rekao je u intervjuu za NBC News da vjeruje kako bi se njegov sin mogao vratiti u SAD, ako njegova domovina zadovolji neke uvjete.

Lon Snowden je rekao da bi se njegov sin mogao vratiti u SAD ako mu se zajamči da ga neće pritvoriti prije suđenja ni ušutkati te ako bude mogao odabrati mjesto suđenja.

Dodao je i da je njegov odvjetnik pisao američkom glavnom državnom odvjetniku Ericu Holderu te zatražio ispunjenje tih uvjeta. Dodao je i da sa sinom nije razgovarao od travnja.

Snowden stariji je također rekao da je njegov sin prekršio zakon, ali i dodao da nije izdajica. Zabrinut je “zbog onih koji ga okružuju”. “Mislim da WikiLeaks, ako pogledate njihovu prošlost, nema u središtu pažnje američki ustav. Oni samo žele objaviti što je moguće više informacija.

Podsjećamo, Snowden je u SAD-u optužen za špijunažu, krađu i objavljivanje informacija u vlasništvu američke vlade. Prošle je nedjelje odletio iz Hong Konga u Moskvu, gdje je zatražio azil od Ekvadora. U Hong Kongu se skrivao tijekom objave niza članaka u britanskom listu The Guardian koji američku National Security Agency (NSA) prokazuju kao utvrdu globalne špijunaže koja nadzire i prikuplja podatke sa servera internetskih i telefonskih divova kao što su Facebook, Yahoo, Google, Apple i Microsoft o desecima milijuna korisnika. Kao izvor informacija predstavio se upravo Edward Snowden.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -