Četvrtak, 2 svibnja, 2024

DAČIĆ: Non paper dobar za Srbiju, predviđa ujedinjenje s RS

Must Read

Iako je Srbija još prije sedam godina rekla da neće priznati Kosovo, u nedavnim “non paperima” pojavile su dvije dobre stvari za Srbiju: u njima se govori o autonomiji Srba na sjeveru Kosova a prvi put i o mogućnosti neke vrste ujedinjenja Republike Srpske i Srbije.

Za Srbiju su dobre dvije stvari koje su se pojavile u ‘non paperima’ objavljenim proteklih dana to što se govori o autonomiji na Kosovu, koju ranije nisu htjeli ni spomenuti jer nisu htjeli Republiku Srpsku na Kosovu, kao i to što se prvi put u nekom papiru, iako nezvaničnom, govori o mogućnosti neke vrste ujedinjenja RS i Srbije.

Ta autonomija nije razrađena, ne zna se završavali se pravom na samoopredjeljenje, a loša stvar u dokumentu je to što se podrazumijeva poštivanje teritorijalnog integriteta. Ipak, i to je bolji prijedlog u odnosu na neke ranije date. Smatram da ovi “non paperi” predstavljaju ispipavanje pulsa, da se u tim dokumentima ne govori samo o Republici Srpskoj, već o mirnom rastakanju BiH te netko već uviđa neke realnosti koje postoje u regiji, komentirao je predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ŠTO SE DOGAĐA S MILKA PLANINC PARTIJOM? Pakovati Raspudiću Komšićizam bilo bi isto kao HDZ-u državništvo i poštenje. To naprosto ne ide…

HDZ JE NA Facebooku odgovorio Nini Raspudiću, koji je ranije danas izjavio kako bi se "prije poturčio pod stare...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -