Published On: Pon, svi 3rd, 2021

DAČIĆ: Non paper dobar za Srbiju, predviđa ujedinjenje s RS

Iako je Srbija još prije sedam godina rekla da neće priznati Kosovo, u nedavnim “non paperima” pojavile su dvije dobre stvari za Srbiju: u njima se govori o autonomiji Srba na sjeveru Kosova a prvi put i o mogućnosti neke vrste ujedinjenja Republike Srpske i Srbije.

Za Srbiju su dobre dvije stvari koje su se pojavile u ‘non paperima’ objavljenim proteklih dana to što se govori o autonomiji na Kosovu, koju ranije nisu htjeli ni spomenuti jer nisu htjeli Republiku Srpsku na Kosovu, kao i to što se prvi put u nekom papiru, iako nezvaničnom, govori o mogućnosti neke vrste ujedinjenja RS i Srbije.

Ta autonomija nije razrađena, ne zna se završavali se pravom na samoopredjeljenje, a loša stvar u dokumentu je to što se podrazumijeva poštivanje teritorijalnog integriteta. Ipak, i to je bolji prijedlog u odnosu na neke ranije date. Smatram da ovi “non paperi” predstavljaju ispipavanje pulsa, da se u tim dokumentima ne govori samo o Republici Srpskoj, već o mirnom rastakanju BiH te netko već uviđa neke realnosti koje postoje u regiji, komentirao je predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

 

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x