Nedjelja, 28 travnja, 2024

HNŽ će dobiti prvi prostorni plan

Must Read

„Jedan od temeljnih preduvjeta za razvitak gospodarstva, ali i za kvalitetno gospodarenje prostorom i svim resursima koje imamo je izrada i donošenje Prostornog plana. Dakle,  prostor je kategorija od apsolutnog interesa zajednice koja ga koristi, bez obzira kako ta zajednica bila uređena i strukturirana. U prostoru se odvija naša egzistencija, u njemu su smješteni svi resursi, kako oni prirodni tako i radom čovjeka stvoreni. Prostor nema alternativu, tj. ne postoji rezervni prostor, niti je prostor obnovljiv. Stoga me iznimno raduje što je taj zahtjevan posao završen i sutra na sjednici Skupštine očekujem konačno usvajanje Prostornog plana, kao temeljnog dokumenta prostornog uređenja Županije”, kazao je u izjavi za FENU dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ.

Istaknuo je, također, kako su za potrebe izrade Prostornog plana izvedena iscrpna istraživanja i izrađene studije o strukturi i prirodnim značajkama prostora HNŽ, kretanjima stanovništva, razvoju naselja, razvoju gospodarskih i društvenih djelatnosti, uključujući utjecaj toga razvoja u prostoru.

Ujedno, naglasio je kako su pri izradi Plana organizirane javne rasprave u sklopu kojih su ponuđeni konstruktivni prijedlozi koji su ugrađeni u taj dokument.

„U ukupnom procesu izrade Prostornog plana želim osobito istaknuti ulogu Savjeta plana, kojega je formirala Vlada, a kojim sam rukovodio zajedno s resornim ministrom. Ta radna skupina je formirana od predstavnika svih jedinica lokalne samouprave, predstavnika županijskih ministarstava referentnih za izradu Plana, te je u njezin rad bilo uključeno i osam eksperata – stručnjaka koji su većinom došli iz akademske zajednice“, kazao je predsjednik Herceg dodavši i to kako je Prostorni plan otvoren dokument, koji će biti podložan revidiranju, dopunjavanju, noveliranju u kontinuitetu, kako to dinamika života naše društvene zajednice bude diktirala.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Službeni Zagreb Mate Granića ugostio je vrlo vjerojatnog ubojicu viteške djece. BH Hrvati dali su Graniću 3 saborska zastupnika. Jesmo li proklet narod?

Zoran Milanović je prvi hrvatski političar kojem je uspjelo imena viteške djece, pobijene na vrtuljku, a čije ubojice Sarajevo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -