Published On: Tue, Aug 6th, 2019

IMAČI KADA: Čemu služe Kolindini savjetnici?

Biti savjetnik predsjednice Hrvatske lijepo je. Recimo sada dok  nastaje ovaj tekst vjerojatno još nisu niti stigli na posao. A fine su to plaće i lijepo radno mjesto. S puno zelenila pod zg bregima. I pokojim srndaćem koji skakuće po nekadašnjim Titovim parkićima,

Kolinda Grabar Kitarović prošlog tjedna dobila je “lekciju” od Džaferovića i Bakira Izetbegovića koji su joj poručili kako Hrvatska treba više da se posveti borbi protiv ostavštine NDH a manje da se miješa u BIH pitanja. Sve je to rečeno u sklopu reakcija na navodne izjave u Izraelu.

Na te napade ona se branila podatkom o kući koju je načinila za bošnjačke izbjeglice. Tko joj je savjetovao tako loš potez pravdanja? Hoće li se Hrvatska uskoro ispričavati i što je oslobađala Bihać? Što je primila 400.000 bošnjačkih izbjeglica? Do  kud ide ta bolesne zagrebačka potreba vječnog dodvoravanja i navođenja činjenica? Kako to da od toliko udomljenih Bošnjaka nitko nema javnu potrebu stati javno u obranu Hrvatske?

Ne vide li da je političko Sarajevo u nemogućnosti da odbije pera Srbima u BIH odlučilo svaku kap krvi i znoja koju su propatili od Srba naplatiti Hrvatima?(Naravno SDA politika nikome suze natjerala nije. Tu i tamo koja prerezana glava , koji srušen neboderčić, i to je to) I da sutra za svaku suzu puštenu u borbi sa Srbima , koju je Bošnjak prolio, Hrvat ima platiti? Sve po onoj egidi koja se lako može pročitati na internet komentarima “Srba se bojimo, Hrvate preziremo. Idemo prvo riješiti njih, pa ćemo sa Srbima  kasnije.”

Što učiniše Kolindini savjetnici nakon tih napada?

Jesu li je informirali o slučaju Fazlagića kule? “najslavnijeg” ustaškog uporišta na kojem su prošlog tjedna fatihu izmolili Bakir i Šefik?

Jesi li je informirali da je član Glavnog Štaba Armije BIH , šehid Nikola Blaž Kraljević bio deklarirani Ustaša koji je vojnike pozdravljao “Za Dom” a oni odgovarali sa “spremni” i koji je objavio otvoreni rat Tuđmanu , Bobanu i ostalim UZP-ovima kojima se Ustaška pod-ideologija Armije BIH nimalo nije svidjela?

Jesu li je informirali da je Platforma 2010 godine predvođena SDP-om i SDA-om osim svečanog unošenja ne samo ustaša u Vlast FBIH nego i Pavelićevih bista, u prava šehida uvela šehid i wannabe šehid-ustaše koje su se pozdravljale sa ZDS i bile odane Aliji?

Jesu li je informirali o postojanju jedinica u satavu Armije BIH koje su nosile naziv Handžar divizija?

Nisu.

Kolindini savjetnici služe samo da troše vaš proračun. Recimo  naš zet Mate Granić. Taj je u Daytonima i Washingtonima potrošio i ovaj narod u BIH zarad malo svoje biografije i aplauza u Sarajevu. Šta je za njeg onda jedan državni proračun?

Kolinda mijenjaj to. I ne pravdaj im se više. Nije u redu. Ako ne zbog nas onda recimo zbog Blage i Roberta Zadre. Zbog Kate Šoljić.  Previše nas je pobijeno i mučeno od stranr Armije BIH da se mi danas bilo kome više pravdamo. Presuđene su naše bitke. Njihovi zločinci piju kahve na Baščaršijama. Kad požele piju je i u Zagrebu. Neki i s hrvatskim putovnicama. Hrvatske službe ne zaustavljaju ih na granicama.

Ponudili smo ruku, pomirenje, dijalog. odbili su.

Ne nudi više ništa “kraljice Balkana”.

I ne padaj na lažne komplimente.

Koji nisu slučajni.

I koji imaju svoju cijenu.