Petak, 17 svibnja, 2024

Radnicima Laste d. d. stižu zaostala potraživanja, a raspoloženje je različito – od ushita do razočaranja

Must Read

19. studenog, kada je Radiopostaja Čapljina objavila vijest o isplati priznatih potraživanja za radnike i druge povjeritelje Laste d. d. u stečaju, krenuo je i posao isplate bivšim uposlenicima.

Ovisno o očekivanjima, dio radnika je prezadovoljan – kad su u koncem siječnja 2017. godine zaključana vrata tvornice mislili su da je sve gotovo, dio razočaran – očekivali su veći iznos, a neslužbeno se doznaje da se nekolicina radnika uopće nije našla na popisu za isplatu, pa će ostati bez dijela svojih potraživanja, piše djaka-city.info.

Podsjećamo, nakon ročišta za glavnu diobu u Osnovnom sudu u Mostaru Behrija Huseinbegović, stečajna upraviteljica, u izjavi za Radiopostaju Čapljina kazala je da će se iz mase tvrtke u stečaju Laste d. d., radnicima isplatiti približno trećina priznatih potraživanja, odnosno plaća. Zanimljivo, ponuđeni prijedlog povjeritelji su jednoglasno prihvatili, te je odmah u četvrtak, 19. studenog, izdano rješenje i počeo proces diobe.

Podsjećamo, stečaj Laste d. d. Čapljina, nakon neuspješne dokapitalizacije, odnosno fuzije s hrvatskom tvrtkom „Zvečevo” iz Požege, pokrenula je Privredna banka Sarajevo. Renomirana bosanskohercegovačka tvrtka „Violeta” d. o. o. Grude kupila je Lastin brend. Radovi na obnovi pogona i ponovnom pokretanju proizvodnje u punom su jeku. Za bivše radnike Laste i ostale povjeritelje sretna okolnost je da su dobili bar dio duga, dok je za Čapljinu i Čapljince važno da je spašena tvornica, koja je godinama bila sinonim grada.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Susjed o atentatoru na slovačkog premijera: Rekao mi je zašto je bio ljut na njega

L‘udovit je rekao da bi njih dvojica povremeno razgovarali o politici i da je Cintula izrazio ljutnju zbog onoga...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -