Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Pomoć za više od 3.600 obitelji širom BiH

Must Read

Zahvaljujući fondu solidarnosti USAID je kroz mirovni projekat PRO-Budućnost obezbijedio pakete hrane i higijenskih potrepština u vrijednosti 190.000 KM za 3680 obitelji širom BiH koje su najviše ugrožene pandemijom virusa Covid-19.

 

Paketi će biti podijeljeni u 72 lokalne zajednice u kojima djeluje projekt PRO-Budućnost koji provodi Catholic Relief Services (CRS) zajedno s partnerima.

 

Pomoć je namijenjena najugroženijim kategorijama društva – manjinama, starijim osobama, samohranim majkama, osobama s invaliditetom, te za 26 udruženja žrtava rata iz Sarajeva, Zavidovića, Doboja, Maglaja, Bratunca, Prijedora, Vareša, Dervente, Doboj Juga, Mostara, Tešnja, Trebinja, Višegrada, Travnika, Rogatice i Srebrenice.

 

Na zahtjev lokalnih zajednica i udruženja žrtava rata osigurano je i oko 100 paketa pelena za djecu i 260 paketa pelena za odrasle.

 

Od početka pandemije virusa Covid-19 kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost više od 2.000 obitelji širom BiH primilo je hranu i osnovne higijenske potrepštine, a brojna udruženja i ustanove dobile su nužna dezinfekcijska sredstva, šivaće mašine, materijale za maske i posteljinu za izolatorije.

 

 

PRO-Budućnost (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u BiH.

 

Aktivnosti se provode u više od 70 lokalnih zajednica, a projekt u kontinuitetu radi sa mladima, udruženjima, vjerskim zajednicama i liderima, medijima, političkim liderima, te različitim nivoima institucija vlasti, koji će zajednički doprinijeti boljem razumijevanju građana BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -