Utorak, 21 svibnja, 2024

Peđa Grbin, novi, četvrti predsjednik SDP-a

Must Read

Novi predsjednik SDP-a, najjače oporbene stranke u Hrvatskoj je Peđa Grbin koji je u drugom krugu stranačkih izbora dobio 65% glasova, a Željko Kolar 35%.

Grbin se zahvalio svima koji su mu omogućili da postane četvrti predsjednik SDP-a.

– Biti predsjednik SDP-a znati biti na čelu građanske i lijeve Hrvatske. To znači biti na čelu onih progresivnih opcija koje su našu zemlju uvijek gonile naprijed. SDP će biti i ubuduće takva stranka. Da bi to bilo moguće, promjena počinje već večeras. Već večeras prestaje biti bitno tko je za koga glasao i podržavao. Od večeras mi smo jedan SDP, koji radi za bolju budućnost Hrvatske. To je SDP kojega zanima solidarnost, jednakost, pravda i sloboda. To je stranka koja je otvorena prema novim ljudima, pa i prema onima koji su iz nje otišli. To je stranka koja ne isključuje, već samo i jedino stranka koja uključuje. SDP koji pobjeđuje je stranka kojoj želim biti na čelu.

– To ne činim zbog sebe, već zbog boljitka našeg društva. Želim SDP koji će se brinuti o stvarnim problemima naših sugrađana. Ne želim politiku konflikta i sukoba. Želimo politiku u kojoj stvaramo i u kojoj ćemo govoriti o nacionalnoj razvojoj strategiji, donošenje novog ovršnog zakona. Sve ono što je dobro, a što dođe iz bilo koje političke opcije, podržat ćemo. Ono što je loše kritizirat ćemo i nećemo stati samo na tome. Nudim ćemo rješenja. Ova stranka ne može biti samo stranka kritizerstva i pozerstva. Ova stranka mora biti stranka ozbiljnog i konkretnog vođenja politike, kazao je Grbin.

Svim članovima stranke zahvalio se Davor Bernardić te je čestitao Peđi Grbinu. Kazao je da je to velika čast, a još veća odgovornost. Grbinu je čestitao i njegov protukandidat Željko Kolar.

U drugom krugu izbora za novog predsjednika stranke izjasnilo se nešto više od 11.500 članova. Dosadašnji predsjednik Davor Bernardić zbog poraza na parlamentarnim izborima u srpnju napustio je čelo stranke.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Je li međunarodno pravo na samrti?

U proteklih nekoliko tjedana svjedočimo nevjerojatnom paradoksu na međunarodnoj sceni: Sjedinjene Američke Države, Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo, tri velike...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -