Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

ON VEĆ DRUGI DAN PLAČE: Rekao sam Izetbegoviću da u Zagrebu neće nikog šarmirati, samo im daje legitimitet

Must Read

U izjavi na aerodromu u Sarajevu, prije polijetanja za Bruxelles, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je kako ne odobrava jučerašnju posjetu predsjednika SDA i svoga političkog mecene Bakira Izetbegovića Zagrebu.

“Zaista mislim da ići u Zagreb premijeru susjedne države i razgovarati o osjetljivim stvarima kao što je Izborni zakon jednostavno nije uredu. Nije ni diplomatski ni pristojno da to Zagreb radi, a ja ne bih išao jer dajem legitimitet da se otvoreno petlja u odnose u BiH”, kazao je Komšić spomenuvši i, gle čuda, legitimitet. Legitimitet (i legalitet) upravo nema Komšić, a u trećem uzurpiranom mandatu nalazi se zahvaljujući nakaradnom izvornom zakonu i neprovedbi presude ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić koja nalaže legitimni političko predstavljanje konstitutivnih naroda u domovinma naroda, ali i u drugim administrativnim razinama (kao što je Predsjedništvo BiH).

Naveo je drugi bošnjački i kako je razgovarao s Izetbegovićem te damu je šef SDA kazao da treba razgovarati i pratiti neku vrstu prijatelja i u HDZ-u i u vlasti u Zagrebu.

“Rekao sam mu da to nema veze sa šarmom i šarmiranjem, da neće nikog šarmirati. Očigledno je da Hrvatska ima strateško određenje ovako preko HDZ-a i HNS-a drži BiH u podređenom političkom i ekonomskom položaju”, izjavio je Komšić te kazao kako je Izetbegović je stav iznio jako tvrdo, da izmjene izbornog zakona neće proći.

Kazao je kako je Bakiru Izetbegoviću rekao da u Zagreb ide kao šef stranke, jer za razliku od Hrvatske, BiH u Hrvatskoj ne traži političke marionete.

On je kazao da je ovo ružna praksa i da se nada da se neće nastaviti.

“Ako Zagreb nešto želi dobro BiH nek pročita ovih 14 prioriteta EU, tamo piše sve suprotno od njihovog ponašanja”, kazao je uzurpator hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH. .
HMS podsjeća Komšića kako Mišljenje Europske komisije o zahtjevu Bih za članstvo u EU nije u koliziji s presudom Ustavnog suda Bih u predmetu Ljubič. Tako u točki 4., stavak d) Mišljenja EK stoji: -Temeljno poboljšati institucionalni okvir, uključujući i ustavnu razinu, kako bi se:….Reformirao Ustavni sud, uključujući rješavanje pitanja međunarodnih sudaca i osigurati provedbu odluka Ustavnog suda”.

Mišljenje Europske komisije tako zahtjeva od vlasti BiH, uz ostalo i provedbu odluka Ustavnog suda. Ako se Mišljenje Europske komisije smatra refleksijom europskih vrijednosti, kako to tvrdi i sam Komšić, onda je nedvojbeno kako su osiguranje legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, što nalaže presuda Ustavnog suda BiH- europska vrijednost./R. I./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

A ŠTA AKO JE TU BILA NEKA OSMANSKA KUPELJ? SILOVALIŠTE? MJESTO GDJE SU BIRALI ROBLJE? Bez konzultacija s merhametom krenuli radovi na rekonstrukciji križanja...

Kako je i najavljeno radovi na uređenju križanja ulica kod bivšeg hotela „Ero“ u Mostaru započeli su danas. Grad Mostar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -