Published On: Tue, Sep 29th, 2020

HRVATSKI ODGOVOR: Čavara čestitao Dan policije i blagdan sv. Mihovila

U povodu Dana policije i blagdana sv. Mihovila, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je prigodnu čestitku svim policijskim službenicama i službenicima koji obilježavaju ovaj blagdan.

“Svim policijskim službenicama i službenicima koji danas obilježavaju Dan policije i blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policije, upućujem iskrene čestitke!

Zvanje policajca je časno i plemenito, utemeljeno na zakonu i principima humanosti, pravednosti i hrabrosti. Štititi javni red i mir, sustavno se boriti protiv svih oblika kriminala i korupcije, te biti na usluzi svim stanovnicima i čuvati njihove živote i imovinu, vrlo su složeni zadaci koji zahtijevaju visoku razinu odgovornosti i posvećenosti.

Stoga, uvažene policajke i policajci, zahvaljujem vam na predanom izvršavanju vaših svakodnevnih poslova, čime osiguravate miran i siguran život svim stanovnicima u Federaciji BiH i BiH.

Uvjeren sam da ćete i u narednom razdoblju savjesno i odgovorno, u duhu zakona, obavljati postavljene zadatke i obveze, sukladno najvišim usvojenim profesionalnim standardima”, stoji u Čavarinoj čestitki./HMS/