Nedjelja, 28 travnja, 2024

Dani čipkarstva u BiH 7. i 8. lipnja

Must Read

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak” organizira 7. i 8. lipnja u Duhovnom centru Karmel sv. Ilije na Buškom jezeru Dane čipkarstva BiH – Dijalog žena ostvaren nitima.

Tom prigodom u 19 sati bit će otvorena Izložba lepoglavske čipke jedne od tri hrvatske čipke s UNESCO-ove liste zaštićene nematerijalne baštine iz zbirke Ekomuzeja Lepoglava (Hrvatska).

Za čipkarice i goste prigodni program će izvesti Kulturno umjetničko udruženje “Sejfullah” iz Konjica, Etno grupa “Zahumlje” iz Trebinja te Ženska klapa “Narenta” iz Mostara.

U subotu, 8. lipnja u 13 sati bit će organizirana prodajna izložba radova u Eco-selu Grabovica.

Kako su istaknuli organizatori, njihova je želja potaknuti očuvanje umijeća izrade čipke i razvijanje dijaloga žena različitih etničkih i religijskih skupina, a na Danima čipkarstva sudjelovat će čipkarice Udruge žena iz Banja Luke, Drvara, Gračanice, Mostara, Orašja i Tešnja.

Dani čipkarstva organiziraju se u okviru aktivnosti na očuvanju nematerijalne baštine, a pod pokroviteljstvom ministra prosvjete, kulture, sporta Hercegbosanske županije Petra Galića.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Iranski dronovi kamikaze najopasniji su na svijetu?

Islamska revolucionarna garda (IRGC) uvela je u nedjelju novu vrstu drona kamikaza. Prema novinskoj agenciji Tasnim povezanoj s IRGC-om,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -