Nedjelja, 5 svibnja, 2024

SMIJEŠAN PREMIJER, SMIJEŠNE NAKNADE: Za voljenu partiju poslovni prostori za 10KM mjesečno…

Must Read

Zašto je SDA kao ozbiljna partija odlučila da Federaciju BIH vodi smiješan čovjek? Koji u iole ozbiljnijoj zemlji ne bi dogurao ni do mjesta portira u ulazu u zgradu Vlade. Izgleda zbog poslovnih prostora u Visokom. Jedan poslovni prostor smiješni Novalić dao je partiji za 10KM mjesečno a drugi za 30KM.

Vlada Federacije BiH na čelu s premijerom Fadilom Novalićem dala je dva poslovna prostora u Visokom, u ulici Alije Izetbegovića, na petogodišnje korištenje Stranci demokratske akcije – Općinskom odboru Visoko, objavljeno je u Službenim novinama Federacije BiH.

Poslovni prostori se nalaze u ulici Alije Izetbegovića na broju 77. Jedan je površine 55 kvadratnih metara i daje se uz mjesečnu naknadu od 10 KM s uračunatim PDV-om, a drugi površine 146,69 kvadratnih metara i daje se uz mjesečnu naknadu od 30 KM s uračunatim PDV-om.

Indikativno je da je odluka Vlade Federacije BiH, koja pogoduje ogranku Stranke demokratske akcije iz Visokog, gdje su na proteklim izborima doživjeli poraz, uslijedila uoči lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, piše Klix.ba.

Zadužena je Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH da sa Strankom demokratske akcije – Općinski odbor Visoko zaključi ugovor o privremenom korištenju kojim će se urediti pitanja naknade za komunalne usluge i održavanje infrastrukture./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -