Nedjelja, 19 svibnja, 2024

U staračkom domu u SAD-u pronađeno 17 tijela

Must Read

Policija u mjestu Andover u New Jerseyju pronašla je 17 tijela u improviziranoj mrtvačnici jednog od najvećih domova za starije osobe u toj saveznoj državi, nakon anonimne dojave.

Policija u Andoveru, stotinjak kilometara zapadno od New Yorka, nije mogla odmah potvrditi brojke. Ali po New York Timesu, policija je otkrila u ponedjeljak 17 tijela u improviziranoj mrtvačnici doma Andover Sub-Acute and Rehabilitation Unit. Tih 17 preminulih osoba dio su od 68 nedavno umrlih u toj ustanovi od kojih je 26 imalo pozitivan nalaz na koronavirus.

“Osoblje je očito bilo preopterećeno, a vjerojatno ga je i premalo”, rekao je Eric Danielson, šef lokalne policije. “Šokiran sam da su tijela bila nabacana u improviziranoj mrtvačnici”, rekao je guverner New Jerseya na Twitteru i poručio da je zatražio istragu.

Taj slučaj, koji se dogodio u saveznoj državi koja ima najviše mrtvih nakon New Yorka, ilustrira dramatičnu situaciju u dijelu umirovljeničkih domova u epidemiji koronavirusa koja je posebno opasna za starije. U New Yorku i New Jerseyj  vlasti su obećale dati precizne podatke o stanju u domovima za starije. Po mreži NBC, koja navodi sanitarne službe više američkih saveznih država, u epidemiji je umrlo 5670 osoba u domovima, od više od 30.000 koliko ih je ukupno umrlo u SAD-um.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Što bi se dogodilo Njemačkoj kad bi izašla iz EU? Objavljena studija

Njemačka bi pretrpjela ozbiljnu gospodarsku štetu kada bi izašla iz Europske unije, napisali su istraživači Njemačkog ekonomskog instituta (IW)...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -