Nedjelja, 28 travnja, 2024

Djevojka podrijetlom iz BiH švercala 400 kila crystal metha, drogu skrivala u bocama čilija

Must Read

Aleksija Vracar, podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, provest će novogodišnje praznike iza rešetaka zatvora u Sydneyu, zbog sumnje da je sudjelovala u organiziranom uvozu droge sakrivene u bocama čilija.

Aleksija Vracar rođena je u Banjoj Luci, a veći dio života provela je u Australiji. Optužena je za niz prekršaja nakon što su detektivi u četvrtak u njenom stanu na zapadu Sydneyja pronašli i oduzeli vatreno oružje, 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobilne telefone, SIM kartice, dodatke za drogu te lažne dokumente, piše australski News.

 

Pretres njenog stana dio je istrage o uvozu metilamfetamina sakrivenog u bocama čilija, a kojeg su australijske pogranične snage presrele prilikom dolaska na terensko skladište u Sydneyju.

Policija navodi da je pošiljka iz SAD-a sadržavala 768 boca umaka, a testiranje je pokazalo prisustvo metilamfetamina u bocama, koji je poznat i kao droga led.

Preliminarna forenzička analiza utvrdila je da boce sadrže oko 400 kilograma metamfetamina, čija je procijenjena vrijednost u kapilarnoj prodaji na ulici veća od 300 milijuna dolara.

U zajedničkoj akciji policijskih agencija uhićena su i optužena četvorica muškaraca, a sada i 24-godišnjakinja koja je koristila lažnu identifikaciju kako bi osnovala četiri poduzeća za pomoć uvoza droge, prenosi Maxportal.

Vracar je optužena za više točaka i odbijena joj je kaucija. Ona će se na lokalnom sudu u Parramattiju pojaviti 30. siječnja.

 

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hrvati su na izborima mogli izabrati trojicu iz dijaspore neovisnih o Plenkoviću. Mogli su nadzirati Vladu RH. Nisu to učinili. Stiže već sve na...

Ovako govori hrvatski predsjednik o plinovodu i američkim ucjenama. Jednostavno je. Hrvatska je već trebala poslati poruku SAD-u da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -