Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

MALO O SEKULARIZMU: Nema mjesta za tuđe bogomolje u Saudijskoj Arabiji

Must Read

Ministar pravde Saudijske Arabije Muhamed Al Isa izjavio je u Bruxellesu da njegova zemlja kao “kolijevka svetih mjesta islama”neće dopustiti da druge religije imaju u njoj bogomolje, javlja agencija Beta.

“To se odnosi kako na kršćane, tako i na budiste ili hinduiste. To, međutim, ne znači da se ne poštuju ljudska prava“, rekao je ministar.

Državna religija Saudijske Arabije je islam vehabitske orijentacije, a vladar se smatra “čuvarem svetih mjesta Mekke i Medine”. U Saudijskoj Arabiji živi oko 1,5 miliona stranih radnika neislamske vjeroispovijesti. Među hrišćanima najbrojniji su Kopti, Filipinci, Palestinci i Evropljani. Oni nemaju nijednu bogomolju, a zabranjen je uvoz Biblije ili nošenje neislamskih simbola, prenijela je danas Vjerska informativna agencija (VIA).

Biskupi iz nekoliko evropskih zemalja reagovali su na poruku saudijskog ministra kritikama.

Radiosarajevo.ba
- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

DRAGANA VRAGANA: Ova srpska umjetnica uzrok je potpunog prometnog kolapsa u Zagrebu u petak i subotu. Zagrebački mediji to nisu dali pustiti u eter…

Zagreb je bio poprište kaosa u prometu 3.  i 4.  svibnja, a voditelji radijskih stanica nisu mogli skriti zbunjenost....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -