Subota, 18 svibnja, 2024

Ujak osumnjičenih za napad u Bostonu: Oni ne zaslužuju živjeti na ovoj zemlji!

Must Read

Tijekom današnje potjere ubijen je 26-godišnji Tamerlan, dok se za njegovim bratom Džoharom još uvijek traga. Otac osumnjičenih bombaša tvrdi da je njegov sin, koji je još uvijek na slobodi, pametan i uspješan mladić.
– Moj sin je pravi anđeo. Džohar je student druge godine medicine u Americi i jako je inteligentan – kazao je Anzor Tsarnaev u telefonskom razgovoru s novinarom AP-a, a javio se iz ruskog grada Mahačkala nakon što je policija objavila da mu je jedan sin poginuo, a da se za drugim traga.
 
Ujak dvojice osumnjičenih za bombaški napad kazao je kako s njima nije razgovarao par godina.
– Jučer me Tamerlan nazvao i rekao da mu oprostim – kazao je Alvi Tsarni te dodao kako ne vjeruje da su njegovi nećaci mogli počiniti tako strašan zločin.
Kada je upitan kako se osjeća u vezi smrti jednog od svojih nećaka, rekao je: “Zaslužio je to”.
Opisao je Tamerlana kao “gubitnika”, prenosi CBS.
– Ne zaslužuju da živjeti na ovoj zemlji – rekao je ujak osumnjičenih.
Carni kaže da je Džohar završio srednju školu u Cambridgeu, a fakultet je upisao negdje izvan Bostona.
Kako javlja RT, dvojica braće stigla su u SAD iz Turske prije najmanje dvije godine te obojica imaju tursko državljanstvo.
Džohar Tsarnajev od 2011. studira na Cambridgeu, gdje je iste godine bio i proglašen sportašem godine. Također pohađao je školu u Mahačkali, u glavnom gradu Dagestana.
“Tsarnajeva obitelj preselila u Dagestan iz Kirgistana 2001. godine”, rekao je glasnogovornik škole u Mahačkali te dodao kako je Džohar školu tamo pohađao samo godinu dana i da nije ostavio neki određeni dojam na nastavnike.
Na stranici VKontakte, Džohar je u svom profilu naveo da govori ruski, engleski i čečenski, a za osobne prioritete drži karijeru i novac. Upravo na tu društvenu stranicu Džohar se ulogirao neposredno prije eksplozije u Bostonu.
Njegov brat, Tamerlan Tsarnajev pobjegao je u SAD te je tamo živio kao izbjeglica, javlja RT.
Tamerlan je pobjegao u Čečeniju sa svojom obitelji zbog sukoba u ranim 90-im godinama, kada mu je navodno bilo oko pet godina. Godinama je živio u Kazahstanu prije nego li je otišao u Sjedinjene Države kao izbjeglica.
Tamerlan je 2009. godine bio uhićen zbog premlaćivanja svoje djevojke, koja ga je u jednom intervjuu opisala kao “vrlo dragog čovjeka,” prenosi RT.
Bio je strastveni ljubitelj boksa te je mnogo vremena provodio trenirajući.
Bljesak.info l Poskok

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

BIH Policija traži biciklistu koji je ozlijedio pješaka i pobjegao

Pješak starije životne dobi završio na Klinici za neurokirurgiju nakon prometne nesreće u Sarajevu. U ulici Bardakčije, općina Centar,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -