Subota, 4 svibnja, 2024

HRVATSKA Umrla Dorica Nikolić, bivša saborska zastupnica HSLS-a

Must Read

Dorica Nikolić, dugogodišnja članica HSLS-a, bivša saborska zastupnica i državna tajnica, umrla je u 72. godini, javlja HRT.

Rođena je 1948. u Zagrebu, gdje je i odrasla. Diplomirala je germanistiku i talijanistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, ali umjesto karijere u školskim klupama, jer je neko vrijeme predavala, krenula je u političke vode.

HSLS-u se priključila na samom početku demokratskih promjena u Hrvatskoj, već 1989. godine. Saborska zastupnica HSLS-a postaje 1995., a godinu nakon toga potpredsjednica Skupštine Grada Zagreba. Saborska zastupnica postala je 2000., a državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi RH imenovana je 2005. Bila je članica Savjeta za razvoj civilnog društva te predsjednica Vladina Povjerenstva za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih.

Nakon ulaska HSLS-a u drugu vladu Ive Sanadera 2007. postaje državnom tajnicom za socijalnu skrb. Nakon odluke novog vodstva HSLS-a, na čije čelo dolazi Darinko Kosor, o istupu te stranke iz vlade Jadranke Kosor, razriješena je svih dužnosti, no ostala je aktivna u politici. Dorica Nikolić bila je i dugogodišnja politička tajnica HSLS-a.

Božo Kovačević je, gostujući u HRT-ovom Studiju 4, kazao da bi bez Dorice Nikolić HSLS bio u još većim organizacijskim problemima nego što je sad.

– Ona je obilježila povijest ove političke stranke, a sudjelovala je i u funkcioniranju tijela vlasti Grada Zagreba i Hrvatske, dodao je Kovačević.

Zaključio je da je odlaskom Dorice Nikolić liberalna poltička struja u Hrvatskoj doživjela veliki gubitak.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti cijenjene političarke i profesorice Dorice Nikolić.

– Sa žaljenjem sam primio vijest o preranoj smrti profesorice, bivše saborske zastupnice i državne tajnice, cijenjene političarke HSLS-a Dorice Nikolić. Od samoga početka demokratskih promjena istaknula se predanim sudjelovanjem u političkom životu Hrvatske, pridonijevši unaprjeđenju kulture dijaloga i suradnje te zalažući se za napredak i boljitak Hrvatske. Primite, molim Vas, u ime hrvatske Vlade i moje osobno, izraze iskrene sućuti, stoji u premijerovom izrazu sućuti./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -