Nedjelja, 5 svibnja, 2024

KĆI PREDSJEDNICE GRABAR KITAROVIĆ UPISALA HARVARD Od jeseni kreće na jedno od najprestižnijih sveučilišta na svijetu

Must Read

Katarina Kitarović, kći hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni će studirati na prestižnom američkom Harvardu, navodi Jutarnji list.

Katarina Kitarović, 18-godišnja učenica četvrtog razreda Međunarodnog IB programa XV. gimnazije u Zagrebu, primljena je na čak četiri svjetski najprestižnija sveučilišta, među ostalim i na Stanford, te Columbia University, ali odabrala je Harvard gdje će imati stipendiju veću od godišnje plaće svoje majke, hrvatske predsjednice. Na Harvard su primljene i Eva Goluža, kći donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže.

Predsjedničina kći, osim što je vrhunska sportašica (državna je prvakinja u umjetničkom klizanju), bila je među jedan posto najboljih u svijetu u rješavanju SAT-testa, ispita sposobnosti koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u.

Katarina Kitarović vrhunska je učenica i sportašica, a uz to, pohađa i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva. Pomagala je svojim vršnjacima koji su imali suicidalne misli i o tome napisala knjigu.

Službena objava na Harvardu bit će 1. lipnja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -