Published On: Mon, May 20th, 2019

KĆI PREDSJEDNICE GRABAR KITAROVIĆ UPISALA HARVARD Od jeseni kreće na jedno od najprestižnijih sveučilišta na svijetu

Katarina Kitarović, kći hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni će studirati na prestižnom američkom Harvardu, navodi Jutarnji list.

Katarina Kitarović, 18-godišnja učenica četvrtog razreda Međunarodnog IB programa XV. gimnazije u Zagrebu, primljena je na čak četiri svjetski najprestižnija sveučilišta, među ostalim i na Stanford, te Columbia University, ali odabrala je Harvard gdje će imati stipendiju veću od godišnje plaće svoje majke, hrvatske predsjednice. Na Harvard su primljene i Eva Goluža, kći donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže.

Predsjedničina kći, osim što je vrhunska sportašica (državna je prvakinja u umjetničkom klizanju), bila je među jedan posto najboljih u svijetu u rješavanju SAT-testa, ispita sposobnosti koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u.

Katarina Kitarović vrhunska je učenica i sportašica, a uz to, pohađa i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva. Pomagala je svojim vršnjacima koji su imali suicidalne misli i o tome napisala knjigu.

Službena objava na Harvardu bit će 1. lipnja.