Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Krenula privođenja zbog razbojništva na Bijači

Must Read
Policijski službenici MUP-a ŽZH i MUP-a HNŽ-a provode niz operativnih mjera i radnji u cilju otkrivanja počinitelja spomenutom kaznenog djela.

Policijski službenici MUP-a Županije Zapadnohercegovačke priveli su jednu osobu s područja Grada Širokog Brijega zbog postojanja indicija da se može dovesti u vezu s razbojništvom benzinske crpke INA na autocesti u mjestu Bijača kod Ljubuškog.

Nad ovom osobom otvorena je kriminalistička obrada koja je u tijeku, objavljeno je na službenoj stranici MUP-a ŽZH.

Policijski službenici MUP-a ŽZH i MUP-a HNŽ-a provode niz operativnih mjera i radnji u cilju otkrivanja počinitelja spomenutom kaznenog djela.

Podsjećamo, u nedjelju u 23:55 sati četiri maskirane osobe naoružane vatrenim oružjem opljačkale su benzinsku crpku na Bijači nakon čega su pobjegli prema Mostaru gdje su na lokalitetu Kozica u mjestu Miljkovići zapalili automobil Audi A6 kojeg su koristili prilikom pljačke.

U neposrednoj blizini uočeno je vozilo VW Golf 5, iz kojeg su tri osobe pobjegle u šumu, a iz MUP-a HNŽ-a je ranije tijekom dana rečeno da su nepoznate osobe pucale prema policiji koja je uzvratila vatru.

DETALJI PLJAČKE: Policija pucala na razbojnike

Dana 12.5.2019. godine, oko 23.55 sati, PU Mostar obaviještena je od PU Ljubuški o oružanoj pljački, te da su se osumnjičeni vozilom marke Audi udaljili u smjeru Mostara. Policijski službenici PU Mostar-PS Centar pojačali su nadzor na području grada Mostara i šire. U 00,40 sati policijske parole dobile su dojavu da je u tijeku provala na benzinskoj crpki „Petrol“ na području Žovnice. Brzom intervencijom policijskih snaga PU Mostar blokirana je regionalna cesta Mostar-Široki Brijeg, te druge lokalne ceste na području Kozice prema Miljkovićima. Operativnim radom policijskih službenika locirano je i blokirano vozilo marke Golf V, bijele boje. Tri osobe naoružane sa dvije automatske puške i pištoljem napuštaju vozilo, te ignoriraju upozorenje policijskih službenika da se predaju, već okreću vatreno oružje u smjeru policijskih službenika. Zbog izravne prijetnje smrtne opasnosti i ozbiljnih ozlijeda, policijski službenici Interventne grupe PU Mostar ispaljuju iz službenog naoružanja hitce u smjeru osumnjičenih, koji bježe u obližnju šumu u smjeru regionalne ceste Mostar Široki Brijeg. Policijski službenici PU Mostar, zajedno sa vodom policijskih službenika JOP, nastavili su operativne radnje na terenu. Krim-tehničkim radnjama utvrđen je identitet osumnjičenih, te je pronađeno zapaljeno vozilo Audi A6, gdje postoji osnovana sumnja da je korišteno u izvršavanju kaznenih djela. Pretresom vozila marke Golf V pronađeno je još vatrenog naoružanja, streljiva, te raznih predmeta koji se koriste pri provalama. Koordiniranom razmjenom operativnih informacija PU Široki Brijeg, PU Ljubuški i PU Mostar utvrđen je identitet osumnjičenih, te će biti privedeni na kriminalističku obradu u PU Ljubuški gdje postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo razbojstva na benzinskoj crpki Bijača. Isto tako, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem nekih kaznenih djela koja su počinjena u posljednjem razdoblju u HNŽ”, stoji u priopćenju MUP-a HNŽ.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

JEDAN KANDIDAT ZA PLENKOVIĆEVOG MINISTRA MANJE: Zbog sumnje na korupciju uhićen bivši pomoćnik hrvatske ministrice kulture

EPPO je, ne navodeći njihove identitete, izvijestio da su sva trojica uhićena u ponedjeljak na zahtjev Ureda koji je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -