Published On: Pon, svi. 13th, 2019

Krenula privođenja zbog razbojništva na Bijači

Policijski službenici MUP-a ŽZH i MUP-a HNŽ-a provode niz operativnih mjera i radnji u cilju otkrivanja počinitelja spomenutom kaznenog djela.

Policijski službenici MUP-a Županije Zapadnohercegovačke priveli su jednu osobu s područja Grada Širokog Brijega zbog postojanja indicija da se može dovesti u vezu s razbojništvom benzinske crpke INA na autocesti u mjestu Bijača kod Ljubuškog.

Nad ovom osobom otvorena je kriminalistička obrada koja je u tijeku, objavljeno je na službenoj stranici MUP-a ŽZH.

Policijski službenici MUP-a ŽZH i MUP-a HNŽ-a provode niz operativnih mjera i radnji u cilju otkrivanja počinitelja spomenutom kaznenog djela.

Podsjećamo, u nedjelju u 23:55 sati četiri maskirane osobe naoružane vatrenim oružjem opljačkale su benzinsku crpku na Bijači nakon čega su pobjegli prema Mostaru gdje su na lokalitetu Kozica u mjestu Miljkovići zapalili automobil Audi A6 kojeg su koristili prilikom pljačke.

U neposrednoj blizini uočeno je vozilo VW Golf 5, iz kojeg su tri osobe pobjegle u šumu, a iz MUP-a HNŽ-a je ranije tijekom dana rečeno da su nepoznate osobe pucale prema policiji koja je uzvratila vatru.

DETALJI PLJAČKE: Policija pucala na razbojnike

Dana 12.5.2019. godine, oko 23.55 sati, PU Mostar obaviještena je od PU Ljubuški o oružanoj pljački, te da su se osumnjičeni vozilom marke Audi udaljili u smjeru Mostara. Policijski službenici PU Mostar-PS Centar pojačali su nadzor na području grada Mostara i šire. U 00,40 sati policijske parole dobile su dojavu da je u tijeku provala na benzinskoj crpki „Petrol“ na području Žovnice. Brzom intervencijom policijskih snaga PU Mostar blokirana je regionalna cesta Mostar-Široki Brijeg, te druge lokalne ceste na području Kozice prema Miljkovićima. Operativnim radom policijskih službenika locirano je i blokirano vozilo marke Golf V, bijele boje. Tri osobe naoružane sa dvije automatske puške i pištoljem napuštaju vozilo, te ignoriraju upozorenje policijskih službenika da se predaju, već okreću vatreno oružje u smjeru policijskih službenika. Zbog izravne prijetnje smrtne opasnosti i ozbiljnih ozlijeda, policijski službenici Interventne grupe PU Mostar ispaljuju iz službenog naoružanja hitce u smjeru osumnjičenih, koji bježe u obližnju šumu u smjeru regionalne ceste Mostar Široki Brijeg. Policijski službenici PU Mostar, zajedno sa vodom policijskih službenika JOP, nastavili su operativne radnje na terenu. Krim-tehničkim radnjama utvrđen je identitet osumnjičenih, te je pronađeno zapaljeno vozilo Audi A6, gdje postoji osnovana sumnja da je korišteno u izvršavanju kaznenih djela. Pretresom vozila marke Golf V pronađeno je još vatrenog naoružanja, streljiva, te raznih predmeta koji se koriste pri provalama. Koordiniranom razmjenom operativnih informacija PU Široki Brijeg, PU Ljubuški i PU Mostar utvrđen je identitet osumnjičenih, te će biti privedeni na kriminalističku obradu u PU Ljubuški gdje postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo razbojstva na benzinskoj crpki Bijača. Isto tako, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem nekih kaznenih djela koja su počinjena u posljednjem razdoblju u HNŽ”, stoji u priopćenju MUP-a HNŽ.