Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Policija traži pomoć javnosti u potrazi za teroristima na Šri Lanki

Must Read

Šrilankanska policija zatražila je pomoć javnosti kako bi uhitila šestoricu ljudi koji su navodno sudjelovali u višestrukim bombaškim napadima na Uskrs u kojima je život izgubilo 359 ljudi.
Policija je objavila fotografije osumnjičenih te je pozvala javnost da pruži informacije koje bi pomogle u njihovu uhićenju.

https://twitter.com/SriLankaPolice2/status/1121453153105457154

Do sada je uhićeno 76 osoba u svezi s napadima, a na Šri Lanki se nastavljaju sigurnosne provjere određenih kuća, tvrtki i lokacija na kojima su navodno prebivali osumnjičeni.

Napadi su izvršeni u tri crkve, tri luksuzna hotela i na još dvije lokacije.

U međuvremenu je šrilanski tajnik za obranu, Hemasiri Fernando, podnio ostavku po direktivi predsjednika Maithripala Sirisena zbog toga što ništa nije poduzeo nakon što je unaprijed dobio obavještajna izvješća o mogućim napadima.

Hemasiri je potvrdio za Reuters da je podnio ostavku. Izjavio je da, usprkos tome što nije riječ o njegovom propustu, preuzima odgovornost za propuste institucija koje je vodio kao tajnik za obranu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -