Petak, 3 svibnja, 2024

Milisavljević: 'Prodajte Audije, vozite Fiat nacionale'

Must Read

Zastupnik oporbene Demokratske stranke (DS) u srbijanskom parlamentu Dušan Milisavljević predložio je srbijanskoj vladi da proda sve automobile iz svog voznog parka, a da umjesto stranih luksuznih limuzina voze “svoje nacionalno vozilo fiat 500 L nacionale”, čiju je kupnju vlada odlučila subvencionirati u ožujku.
“Ako vlada već favorizira ‘fiat 500 L’ kao nacionalno vozilo, treba prodati sve audije, mercedese i BMW i vozi 500 L, što je preporuka i za sve lokalne samouprave”, rekao je Milisavljević u srbijanskom parlamentu, navode beogradski mediji.
“Nemojte umjetno subvencionirati kupnju tog vozila”, poručio je Milisavljević i istaknuo kako je aktualna vlada zadužila građane Srbije za 1.400 eura po glavi stanovnika, jer je subvencionirala neka poduzeća, među kojima je i mješovita srpsko-talijanska tvrtka Fabrika automobila Srbija (FAS), koja u Kragujevcu proizvodi fiat 500 L.
Ministar gospodarstva i financija Mlađan Dinkić i ravnatelj FAS-a Antonio Chezare Ferrara potpisali su 22. ožujka protokol kojim je građanima Srbije omogućena kupnja fiata 500L po povoljnijoj cijeni – za 10.900 eura.
Rečeno je da će iz proračuna biti odobreno 3.000 eura po vozilu, za 5.000 primjeraka ovog automobila godišnje, na kredit s petogodišnjom otplatom i uz godišnju kamatu od tri posto.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Vučemilović: “Hoće li sad i predsjednik IDS-a biti proglašen žetonom?”

Vesna Vučemilović, članica Suverenista koja je na listi DP-a dobila mandat u saboru, jučer je napustila sve stranačke dužnosti....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -