Subota, 27 travnja, 2024

SDP ĆE PODRŽATI NACIONALIZAM SDA: Lako ćemo s tuđim Srbinom gloginje mlatit…

Must Read

Iako je prije samo par dana SDA prijetila kako će promijeniti ime Republici Srpskoj braneći tu inicijativu konstitutivnim pravom Bošnjaka u RS-u već danas iz Sarajeva slušamo kako se ne smije dogoditi da potpredsjednik FBIH bude iz SNSD-a. Što ne bi bilo ništa drugo nego uvažavanje konstitutivnosti Srba.

Bošnjački nacionalizam u FBIH inače potpuno od osnutka kluba Srba u Domu naroda, nadzire i popunjava taj klub u Domu naroda. Tako je taj dio Parlamenta koji bi trebao zrcaliti srpsku konstitutivnost potpuno pod kontrolom Bošnjaka.

Stranke koje prijete RS-u u Sarajevu mogućnost da srpski narod sam bira svoje predstavnike u Dom naroda, kao i svog potpredsjednika smatraju antipatriotskim činom. Patriotizam i bosanstvo su samo tamo gdje bošnjačke partije postave svoje Srbe i svoje Pudariće. Koje izaberu Bošnjaci.

Ovaj stav usvojen je na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a, a u jeku priče o tome da bi za potpredsjednika entiteta FBiH mogao biti izabran kadar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).
S obzirom na to da se predsjednik i potpredsjednici biraju u oba doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine ne postoji nikakva šanse da na mjesto potpredsjednika FBiH zasjedne neko iz SNSD-a ukoliko ne dobije podršku bošnjačkih zastupnika.

Komšić dobija srpskog pandana

SDP svoju podršku za imenovanje potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda uvjetuje time da se na ovu poziciju u izvršnoj vlasti postavi nestranačka osoba i patriota, a koja će raditi u interesu svih građana entiteta.

Dakle bošnjački potpredsjednik nikako ne može biti netko kog će izabrati Srbi i Hrvati i on nije dužan raditi u interesu sviju. Hrvati će imati predsjednika sukladno ustavu i kadrovskim križaljkama, dok Srbin mora biti po volji i želji samoproglašenih patriota.
A što je za patriote patriot: Patriot si u Sarajevu onoliko koliko mrziš Čovića i Dodika.
A što su Dodik i Čović? Rezultat izborne volje da konstitutivna naroda u BIH.
A što su konstitutivni narodi u BIH?
Sutvorci i sukreatori BIH.
Dakle konluzija je: Patriot si u Sarajevu onoliko koliko mrziš 2/3 izborne volje Bosne i Hercegovine.
Ironija je da je OHR dopustio da se skupina rigidnih nacionalista koja mrzi 2/3 Bosne i Hercegovine prozvala BH blokom.
To bi bilo isto kao da se katalonski separatisti prozovu španjolskim blokom.
Do kada će EU i SAD podržavati sarajevski separatizam? Odnosno do kada će Bosanskohercegovačka ustavna i građanska većina trpjeti ovaj separatistički šovinizam?

Inače u Republici Srpskoj, potpredsjednik Bošnjak jeste legitimni predstavnik Bošnjaka
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nitko iz Al Qaede nije došao u WTC tornjeve i izveo žene i djecu. Pa opet ubojstvo 3000 Amerikanaca nije proglašeno genocidom

Dok pišemo ovaj tekst Željko Komšić suborac Al Qaede u BIH govori u UN-u o zlu negiranja genocida u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -