Utorak, 22 listopada, 2024

Sutra dodjela nagrada i svečano zatvaranje 12. Mostar film festivala

Vrlo

Dodjelom nagrada najboljim glumcima, u ponedjeljak, 3. prosinca u maloj dvorani Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, u 20.30 sati svečano će biti zatvoren 12. Mostar Film Festival – Festival filmske glume.

Ove godine, u natjecateljskom su programu prikazana filmska ostvarenja iz svih zemalja regije, od Slovenije, preko Hrvatske i Srbije, do BiH, Bugarske i Makedonije. Žiri natjecateljskog programa će birati najbolje glumačke izvedbe u kategorijama: najbolja muška uloga, najbolja ženska uloga, najbolja sporedna ženska i muška uloga te najbolji debitant, prenosi Fena.

Nagrađenima će se uručiti nagrade Stablo ljubavi, replike čuvene skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića, a nagradu će im uručiti ravnatelj festivala Slaven Knezović.

Odluke o najboljim glumačkim ostvarenjima 12. MOFF-a donijet će stručni žiri kojeg čine Miro Barnjak, filmski, kazališni i televizijski glumac i producent nagrađivanog filma “Živi i mrtvi”, Jelena Jovanova, prva glumica naših prostora koja se pojavila u hollywoodskoj produkciji i Branka Bešević Gajić, srpska redateljica, scenaristkinja i producentica.

U natjecateljskom dijelu sudjelovali su filmovi; Sam samcat, Comic Sans, Za ona dobra stara vremena, Južni vetar, Zaspanka za vojnike, Agape, Meso, Osmi povjerenik, Operacija zajebancija, Tajni sastojak, Družinica i Duran.

Uz natjecateljski, na MOFF-u su ove godine prikazani i filmovi u dokumentarnom programu “Docuspectre”, dječji “Obiteljski vikend”, studentski program te retrospektiva.

U znaku tjedna filmske glume ovaj festival je mostarsku mapu zbivanja obogatio i zabavno glazbenim sadržajem te popratnim događajima, kao što su Balkan Cinema Meeting i Masterclass radionice sa studentima regionalnih Akademija.

Inače, 12. MOFF je počeo 27. studenoga, a traje do sutra, kada će biti upriličeno svečano zatvaranje i dodjela nagrada te zahvalnice medijskim pokroviteljima, priopćeno je iz MOFF-a.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Britanija će dijeliti injekcije za mršavljenje pretilima kako bi postali konkurentniji za naći posao

Velika Britanija je u posljednje vrijeme usmjerila pozornost na krizu pretilosti s novim pristupom – korištenjem injekcija za mršavljenje...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -