Utorak, 7 svibnja, 2024

OD DANAS BIH POSTAJE REŽIM: Ustoličenje Željka Kape, najboljeg đaka poželjnog nacionalizma

Must Read

komsicČlanovi Predsjedništva BiH sutra će biti inaugurirani.

Zakletva koju će tamo položiti potpuno je besmislena s obzirom na to da će istu polagati i Komšić koji se ne drži Ustava iako tekst zakletve sadržava i klasične fraze o teritorijalnom integritetu, jedinstvu i nedjeljivosti te poštivanju Ustava.

Ustav BiH je svojevrsni specifikum kao i sama BiH. Ipak, vrhovni tumač ustava svake države je Ustavni sud iste države, a naš Ustavni sud je određene odredbe izbornog zakona proglasio nevažećima. Između ostalog, riječ je i o legitimnom predstavljanju za kojeg Ustavni sud kaže da ga je potrebno provoditi na svim administrativnim razinama, a Predsjedništvo BiH jest jedna od tih razina.

Pošto Komšića nisu birali Hrvati, a Ustavni sud je nedvojbeno kazao da su trebali, onda je Komšić neustavan, a zakletva koju polaže nebitna jer se poziva i referira na Ustav.

Pravne zavrzlame u našoj državi teško je rasplesti, ako i nije nelegalan i neustavan, Komšić jest nelegitiman i to samo nije jasno onima koji ne žele shvatiti.

Priče koju pričaju Komšić, obitelj Pusić, Stipe Mesić i drugi koji kažu kako je za Čovića glasovalo samo 40 posto Hrvata su smiješne i neistinite s obzirom na to da je izlaznost u većini država inače oko 50 posto i BiH tu nije iznimka. Neoboriva je činjenica da je Čović dobio podršku ogromnoga broja Hrvata i tu nema nikakvih dvojbi te je jasno tko je dominantni izborni pobjednik u hrvatskom biračkom tijelu.

Sutrašnja inauguracija tako je obična smijurija koja zapravo inaugurira majorizaciju koju Hrvati u BiH proživljavaju godinama, a Komšić je u toj priči samo i isključivo najpoznatiji simbol te majoriziranosti.

Čović je nekoliko puta nakon izbora kazao kako nema uspostave vlasti bez izmjena Izbornog zakona. Na Hrvatima je da se strpe i pričekaju. Ako bude tako kako je rekao, naši politički problemi u državi koja je i naša unatoč željama brojnijeg naroda bit će u potpunosti riješeni i napokon ćemo dobiti priliku da se posvetimo ostalim problemima koje su, između ostalog, izazvali i naši legitimni predstavnici.

Odlučili se Čović na drugi pristup i uđe u vlast bez izmjena izbornog zakona, ulica bi mogla uzeti vlast u svoje ruke, a povijest nam je mnogo puta do sada pokazala što se sve iz toga može izroditi.

Što god da se dogodi, najveća odgovornost je na Komšiću i politikama koje su ga stvorile.

S obzirom na to da svaka (zdrava) demokracija bolje funkcionira u parlamentu nego na cesti, bolje bi bilo da ne dođe do scenarija u kojem će narod uzeti stvar u svoje ruke te da konačno izgradimo funkcionalnu državu u kojoj će puna prava imati sva tri konstitutivna i ravnopravna naroda te ostali građani.

Ivan Crnjac l dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Prije 33 godina goloruki širobriješki Hrvati pokušali su zaustavili kolonu tenkova JNA. Nažalost nije im uspjelo,kolona je za par dana prošla gdje je...

Godinu i nešto kasnije 160 naoružanih Hrvata položit će život u srazu s tim tenkovima na Kupresu. Među njima će...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -