Published On: Uto, stu 20th, 2018

OD DANAS BIH POSTAJE REŽIM: Ustoličenje Željka Kape, najboljeg đaka poželjnog nacionalizma

komsicČlanovi Predsjedništva BiH sutra će biti inaugurirani.

Zakletva koju će tamo položiti potpuno je besmislena s obzirom na to da će istu polagati i Komšić koji se ne drži Ustava iako tekst zakletve sadržava i klasične fraze o teritorijalnom integritetu, jedinstvu i nedjeljivosti te poštivanju Ustava.

Ustav BiH je svojevrsni specifikum kao i sama BiH. Ipak, vrhovni tumač ustava svake države je Ustavni sud iste države, a naš Ustavni sud je određene odredbe izbornog zakona proglasio nevažećima. Između ostalog, riječ je i o legitimnom predstavljanju za kojeg Ustavni sud kaže da ga je potrebno provoditi na svim administrativnim razinama, a Predsjedništvo BiH jest jedna od tih razina.

Pošto Komšića nisu birali Hrvati, a Ustavni sud je nedvojbeno kazao da su trebali, onda je Komšić neustavan, a zakletva koju polaže nebitna jer se poziva i referira na Ustav.

Pravne zavrzlame u našoj državi teško je rasplesti, ako i nije nelegalan i neustavan, Komšić jest nelegitiman i to samo nije jasno onima koji ne žele shvatiti.

Priče koju pričaju Komšić, obitelj Pusić, Stipe Mesić i drugi koji kažu kako je za Čovića glasovalo samo 40 posto Hrvata su smiješne i neistinite s obzirom na to da je izlaznost u većini država inače oko 50 posto i BiH tu nije iznimka. Neoboriva je činjenica da je Čović dobio podršku ogromnoga broja Hrvata i tu nema nikakvih dvojbi te je jasno tko je dominantni izborni pobjednik u hrvatskom biračkom tijelu.

Sutrašnja inauguracija tako je obična smijurija koja zapravo inaugurira majorizaciju koju Hrvati u BiH proživljavaju godinama, a Komšić je u toj priči samo i isključivo najpoznatiji simbol te majoriziranosti.

Čović je nekoliko puta nakon izbora kazao kako nema uspostave vlasti bez izmjena Izbornog zakona. Na Hrvatima je da se strpe i pričekaju. Ako bude tako kako je rekao, naši politički problemi u državi koja je i naša unatoč željama brojnijeg naroda bit će u potpunosti riješeni i napokon ćemo dobiti priliku da se posvetimo ostalim problemima koje su, između ostalog, izazvali i naši legitimni predstavnici.

Odlučili se Čović na drugi pristup i uđe u vlast bez izmjena izbornog zakona, ulica bi mogla uzeti vlast u svoje ruke, a povijest nam je mnogo puta do sada pokazala što se sve iz toga može izroditi.

Što god da se dogodi, najveća odgovornost je na Komšiću i politikama koje su ga stvorile.

S obzirom na to da svaka (zdrava) demokracija bolje funkcionira u parlamentu nego na cesti, bolje bi bilo da ne dođe do scenarija u kojem će narod uzeti stvar u svoje ruke te da konačno izgradimo funkcionalnu državu u kojoj će puna prava imati sva tri konstitutivna i ravnopravna naroda te ostali građani.

Ivan Crnjac l dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare