Utorak, 30 travnja, 2024

I OVO JE “NAŠ” PREDSJEDNIK: “Nitko ne može pomoći Hrvatima. Ni Plenković ni EU”

Must Read

Krajnje bespotrebno miješanje u unutarnje stvari BiH koje neće rezultirati ničim što Plenković želi, osim time da je on zadovoljio formu. Evo on je pokazao brigu za Hrvate u BiH, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i Bošnjački član Predsjedništva BiH  komentirajući najavu predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića da će Vijeće za vanjske poslove Europske unije na svojoj sjednici raspravljati o rezultatima izbora u BiH i o neustavnom izbornom zakonu koji Hrvatima ne osigurava legitimno predstavljanje.

Bakir Izetbegović govoreći u intervjuu za N1 o odnosima sa Hrvatskom, ocijenio je da ova susjedna država u nekim stvarima jeste prijateljska, ali u nekima da nije. Pitao se čemu navodi u Hrvatskoj o radikalizmu u Bosni i Hercegovini, inzistiranju izgradnje Pelješkog mosta na način kako to želi ova država, čemu pokušaj “uzimanja bosanskohercegovačke imovine”. Na pitanje je li Hrvatska najbolji prijatelj Bosne i Hercegovine, kratko je odgovorio:

„U nekim stvarima Hrvatska je dobar korektan prijatelj u nekima nije. Prizivanje nekakvih desetina hiljada ekstremista, radikala. Gradnja mosta na način na koji oni to rade, koristeći neke svoje igrače unutar BiH. Sad će pokušati da nam oduzmu imovinu.” I zatim je konstatirao: “nismo najbolji prijatelji.“

Andreju Plenkoviću, premijeru Hrvatske, je poručio da neće ničim rezultirati njegovo inzistiranje da Vijeće za vanjske poslove Europske unije raspravlja o održanim Općim izborima u Bosni i Hercegovini. Prijedlog predsjedavajućeg Predsjedništva prvom čovjeku vlade Hrvatske je sljedeći:

„Krajnje bespotrebno miješanje u unutarnje stvari BiH koje neće rezultirati ničim što Plenković želi, osim time da je on zadovoljio formu. Evo on je pokazao brigu za Hrvate u BiH. Ako želi pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini, treba da ih uputi da naprave bolje odnose sa kojima žive, a to su Bošnjaci“.

Tema razgovora sa Izetbegovićem je bio novoizabrani sastav Predsjedništva BiH. Pa je tako podsjetio na to da smo vidjeli “različita lica Milorada Dodika”. Od Dodika, ali i ostalih političara očekuje “jedno zrelije ponašanje”.

“Očekujem da će se Dodik odgovornije ponašati”, kazao je.

Cjeloviti intervju pogledajte u video prilogu

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HDZ prijavljen zbog pregovora. Fred Matić: Jedno bi moglo pomutiti brak HDZ-a i DP-a

    NASTAVLJAJU se razgovori i pregovori za formiranje nove vlade. Jučer je predsjednik Zoran Milanović dobio službene rezultate izbora i počeo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -