Published On: Pet, stu 16th, 2018

I OVO JE “NAŠ” PREDSJEDNIK: “Nitko ne može pomoći Hrvatima. Ni Plenković ni EU”

Krajnje bespotrebno miješanje u unutarnje stvari BiH koje neće rezultirati ničim što Plenković želi, osim time da je on zadovoljio formu. Evo on je pokazao brigu za Hrvate u BiH, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i Bošnjački član Predsjedništva BiH  komentirajući najavu predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića da će Vijeće za vanjske poslove Europske unije na svojoj sjednici raspravljati o rezultatima izbora u BiH i o neustavnom izbornom zakonu koji Hrvatima ne osigurava legitimno predstavljanje.

Bakir Izetbegović govoreći u intervjuu za N1 o odnosima sa Hrvatskom, ocijenio je da ova susjedna država u nekim stvarima jeste prijateljska, ali u nekima da nije. Pitao se čemu navodi u Hrvatskoj o radikalizmu u Bosni i Hercegovini, inzistiranju izgradnje Pelješkog mosta na način kako to želi ova država, čemu pokušaj “uzimanja bosanskohercegovačke imovine”. Na pitanje je li Hrvatska najbolji prijatelj Bosne i Hercegovine, kratko je odgovorio:

„U nekim stvarima Hrvatska je dobar korektan prijatelj u nekima nije. Prizivanje nekakvih desetina hiljada ekstremista, radikala. Gradnja mosta na način na koji oni to rade, koristeći neke svoje igrače unutar BiH. Sad će pokušati da nam oduzmu imovinu.” I zatim je konstatirao: “nismo najbolji prijatelji.“

Andreju Plenkoviću, premijeru Hrvatske, je poručio da neće ničim rezultirati njegovo inzistiranje da Vijeće za vanjske poslove Europske unije raspravlja o održanim Općim izborima u Bosni i Hercegovini. Prijedlog predsjedavajućeg Predsjedništva prvom čovjeku vlade Hrvatske je sljedeći:

„Krajnje bespotrebno miješanje u unutarnje stvari BiH koje neće rezultirati ničim što Plenković želi, osim time da je on zadovoljio formu. Evo on je pokazao brigu za Hrvate u BiH. Ako želi pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini, treba da ih uputi da naprave bolje odnose sa kojima žive, a to su Bošnjaci“.

Tema razgovora sa Izetbegovićem je bio novoizabrani sastav Predsjedništva BiH. Pa je tako podsjetio na to da smo vidjeli “različita lica Milorada Dodika”. Od Dodika, ali i ostalih političara očekuje “jedno zrelije ponašanje”.

“Očekujem da će se Dodik odgovornije ponašati”, kazao je.

Cjeloviti intervju pogledajte u video prilogu

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare