Petak, 17 svibnja, 2024

Glasači BPS poslali u prošlost, je li vrijeme da Halilović odgovara za pitanja zločina nad Hrvatima?

Must Read

Bosanskohercegovačka patriotska stranka godinama je bošnjačkoj politici služila za iznošenje radikalnih stavova, prekrajanje povijesnih činjenica, ali je i odlučivala o tome tko će biti na vlasti u pojedinim sredinama. Sve do sada. Nakon 7. listopada birači su ovu stranku poslali u prošlost. Istina, ona se po temama o kojima su pričali njezini zastupnici već tamo nalazila.

Veliki pad stranke Sefera Halilovića je vjerojatno udarac od kojeg će se BPS teško oporaviti. Stranka je imala jedan mandat u Skupštini HNŽ, sada je ostala bez njega. Na državnoj razini se nalaze tek sa 13. mjestu s nešto više od 10 000 glasova. Znači, više su glasova prikupile osobe koje su nedavno došle u BiH i kandidirale se za izbore. Sefer Halilović je dobio 3 897 glasova, čime mu je bošnjački narod jasno poručio što misli o njemu i njegovoj politici. Možda je vrijeme da se počne slušati i glas Hrvata po pitanju lika i djela Sefera Halilovića i da ovaj čovjek konačno ponudi odgovore na brojna pitanja oko zločina Armije BiH nad Hrvatima.

Mjesto je izgubila još jedna perjanica ove stranke. Radi se o Zaimu Backoviću koji je bio državni zastupnik. On je sada dobio samo 481 glas. Znači, veći broj svatova u Hercegovini je brojniji od njegove biračke baze.

BPS je daleko od prelaska izbornog praga čak i Sarajevskoj županiji. Upravo je u SŽ-u ova stranka bila jezičak na vagi, a prije nekoliko dana jedva je dobila nešto više od 3000 glasova. Slična im je sudbina i u Zeničko-dobojskoj županiji, Tuzlanskoj županiji i ostalim sredinama gdje su Bošnjaci većina.

Sefer Halilović je već godinama razgovarao o mogućim koalicijama i konstituiranju vlasti. Sada kada mu je narod i službeno okrenuo leđa, možda je vrijeme da Halilović počne odgovarati na pitanja oko zločina Armije BiH. Osobito u dolini Neretve, gdje su počinjeni stravični zločini nad Hrvatima upravo u vrijeme kada je on bio prvi čovjek te vojne organizacije, prenosi pogled.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Susjed o atentatoru na slovačkog premijera: Rekao mi je zašto je bio ljut na njega

L‘udovit je rekao da bi njih dvojica povremeno razgovarali o politici i da je Cintula izrazio ljutnju zbog onoga...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -