Subota, 27 travnja, 2024

Više od 5.000 poduzetnica Jugoistočne Europe potpisuju sporazum o suradnji

Must Read

Po prvi puta u povijesti jugoistočne Europe će se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u srijedu (3. listopada) potpisati sporazum u suradnji među ženama u poduzetništvu četiri države: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Sporazum će potpisati čelnice najaktivnijih i po broju članica i članova – vlasnica tvrtki i obrta, najbrojnijih asocijacija u sve četiri države jugoistočne Europe: Poduzetnice IN iz Bosne i Hercegovine, kojeg predstavlja Adisa Tufo iz Sarajeva, Promocija zdravog života na čelu s poduzetnicom Sofijom Bajić iz Novog Sada, Zory Events na čelu sa Zori Jakolin, slovenskom poduzetnicom iz Ljubljane te Virtualni ženski poduzetnički centar iz Zagreba na čijem je čelu poduzetnica i direktorica centra Sanela Dropulić.

Ove nevladine asocijacije okupljaju više od pet tisuća žena u poduzetništvu, kako vlasnica tvrtki i obrta, tako i onih koje razmišljaju o poduzetništvu i aktivno djeluju da bi ostvarile svoje poslovne planove. Potpisivanje sporazuma o zajedničkoj regionalnoj suradnji i aktivnostima dodatni je korak naprijed, ne samo u unapređenju poslovnog angažmana žena, nego i smanjenja pa i dokidanja diskriminacije koju žene doživljavaju u mnogim segmentima djelovanja u ovom dijelu Europe.

Ova regionalna asocijacija već sada ima jasne ciljeve, ali i sadržaje zajedničkog djelovanja u pravcu:

• inovativnoga i konstruktivnoga umrežavanja poduzetnica jugoistočne Europe
• snažne motivacije za pokretanje i razvoj poduzetništva u žena
• logistike za promociju i razvoj poduzetničkih aktivnosti žena ovog dijela Europe
• razmjene iskustava i zajedničkog djelovanja
• kreiranja novih tržišnih poslovnih suradnji i prilika
• provedbe kontinuiranih edukacija kao najboljeg ulaganja u poduzetništvo
• angažiranije poslovne aktivnost žena
• poticanja konkurentnosti i izvrsnosti među poduzetnicama
• smanjenja marginaliziranog položaja žena u poslovnom svijetu u mnogim društvenim sredinama
• otvaranja mogućnosti za učinkovito pozicioniranje ženskih poduzetničkih aktivnosti u Europskoj Uniji

Pravce zajedničkog djelovanja ova regionalna inicijativa nakon potpisivanja sporazuma u Sarajevu odmah će predstaviti i kroz organizaciju B2B susreta poduzetnica regije, zajedničkih projekata u edukaciji budućih i sadašnjih vlasnica tvrtki i obrta, kao i sudjelovanjem na četvrtom po redu ‘Kongresu poduzetnica’ koji će se, kao najveća poslovna manifestacija žena u biznisu jugoistočne Europe, održati u Zagrebu (8. ožujka 2019. godine), prenosi Republikainfo.com

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Za kazneno djelo pomaganja raznim zločincima diplomatski imunitet ne štiti Murpheya. RTRS je prva shvatila našu priču. Hvala joj!

Prije objave ovog videa, koji je objavila TV Republike Srpske, moramo da pošaljemo u tri lijepe 3,14zde materine sljedeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -