Published On: Sri, ruj 26th, 2018

Više od 5.000 poduzetnica Jugoistočne Europe potpisuju sporazum o suradnji

Po prvi puta u povijesti jugoistočne Europe će se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u srijedu (3. listopada) potpisati sporazum u suradnji među ženama u poduzetništvu četiri države: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Sporazum će potpisati čelnice najaktivnijih i po broju članica i članova – vlasnica tvrtki i obrta, najbrojnijih asocijacija u sve četiri države jugoistočne Europe: Poduzetnice IN iz Bosne i Hercegovine, kojeg predstavlja Adisa Tufo iz Sarajeva, Promocija zdravog života na čelu s poduzetnicom Sofijom Bajić iz Novog Sada, Zory Events na čelu sa Zori Jakolin, slovenskom poduzetnicom iz Ljubljane te Virtualni ženski poduzetnički centar iz Zagreba na čijem je čelu poduzetnica i direktorica centra Sanela Dropulić.

Ove nevladine asocijacije okupljaju više od pet tisuća žena u poduzetništvu, kako vlasnica tvrtki i obrta, tako i onih koje razmišljaju o poduzetništvu i aktivno djeluju da bi ostvarile svoje poslovne planove. Potpisivanje sporazuma o zajedničkoj regionalnoj suradnji i aktivnostima dodatni je korak naprijed, ne samo u unapređenju poslovnog angažmana žena, nego i smanjenja pa i dokidanja diskriminacije koju žene doživljavaju u mnogim segmentima djelovanja u ovom dijelu Europe.

Ova regionalna asocijacija već sada ima jasne ciljeve, ali i sadržaje zajedničkog djelovanja u pravcu:

• inovativnoga i konstruktivnoga umrežavanja poduzetnica jugoistočne Europe
• snažne motivacije za pokretanje i razvoj poduzetništva u žena
• logistike za promociju i razvoj poduzetničkih aktivnosti žena ovog dijela Europe
• razmjene iskustava i zajedničkog djelovanja
• kreiranja novih tržišnih poslovnih suradnji i prilika
• provedbe kontinuiranih edukacija kao najboljeg ulaganja u poduzetništvo
• angažiranije poslovne aktivnost žena
• poticanja konkurentnosti i izvrsnosti među poduzetnicama
• smanjenja marginaliziranog položaja žena u poslovnom svijetu u mnogim društvenim sredinama
• otvaranja mogućnosti za učinkovito pozicioniranje ženskih poduzetničkih aktivnosti u Europskoj Uniji

Pravce zajedničkog djelovanja ova regionalna inicijativa nakon potpisivanja sporazuma u Sarajevu odmah će predstaviti i kroz organizaciju B2B susreta poduzetnica regije, zajedničkih projekata u edukaciji budućih i sadašnjih vlasnica tvrtki i obrta, kao i sudjelovanjem na četvrtom po redu ‘Kongresu poduzetnica’ koji će se, kao najveća poslovna manifestacija žena u biznisu jugoistočne Europe, održati u Zagrebu (8. ožujka 2019. godine), prenosi Republikainfo.com

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare