Nedjelja, 12 svibnja, 2024

Oliver kao tinejdžer: I tada je rušio rekorde

Must Read

Oliver Dragojević sredinom šezdesetih u glavnom gradu je proglašen “najboljim mladim početnikom u pjevanju”

Godine 1966. Oliver Dragojević, tada 19-godišnjak proglašen je “najboljim mladim početnikom u pjevanju”. Isječke iz novina koje govore o tom događaju donosi Facebook grupa “Osamdesete u Splitu”.

Članak iz novine Studio natjecanje je opisao na sljedeći način:

Ožujak 1966: Pod pokroviteljstvom “Studija” u nedjelju ujutro su u zagrebačkom Studentskom centru počele priredbe pod nazivom “MM”, što će reći “Mi mladi”. To je prilika za još neafirmirane pjevače, pisce, recitatore, humoriste i druge da pred publikom pokažu što znaju.

Najveći interes vlada među početnicima u pjevanju zabavnih melodija jer petero najbolje plasiranih sa svake priredbe ulazi u finale, a pobjednicima toga finalnog natječaja zagrebačka TV obećava jednu posebnu emisiju tijekom svibnja.

"Studio" (1966.) | Author: Studio/FacebookSTUDIO/FACEBOOK

Na nedjeljnoj matineji su pored Zagrepčana gostovali i interpretatori iz Splita koji su se istakli na tamošnjoj “Tribini mladih”. Bilo ih je petero: Oliver Dragojević, Đurđica Kulčević, Vlasta Kocijančić, Nenad Strigo i Željko Šoletić.

Oni su u konkurenciji s još dvanaestoro domaćih kandidata osvojili najviše bodova. Tako su svih pet finalnih mjesta popunili splitski gosti, što je zaista kuriozitet.

Dva žirija (stručni i onaj izabran od gledatelja) dao je maksimalan broj bodova – ukupno trideset – izvanrednom Oliveru Dragojeviću koji je pjevao melodiju “Jučer”.

Dragojević je inače član sastava “Batali”, koji postiže lijepe uspjehe u svom gradu. Ostalih četvero izvođača zaradilo je po 28 bodova, a i to je bilo dovoljno da premoćno ostave sve ostale za sobom.

"Studio" (1966.) | Author: Studio/FacebookSTUDIO/FACEBOOK

Gledatelji su dugim pljeskom pozdravili sve sudionike, a osobito mlade recitatore. U nedjelju se serija priredaba nastavlja. Kako smo obaviješteni, pored Zagrepčana sudjelovat će još i Osječani, a jedan od pokrovitelja bit će i zagrebačka tvornica ženske modne konfekcije “Vesna”.

Posebni je gost, vidljivo je, bio Arsen Dedić koji je prvo otpjevao nekoliko kompozicija, a onda dijelio autograme.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PIROVA POBJEDA ŽIRIJA: Europa slavi Marka. Evo što kaže srpski glazbenik kojeg mladi Hrvati obožavaju

NUCCI, srpski trap glazbenik kojeg mladi Hrvati obožavaju, oglasio se na Instagramu nakon ovogodišnjeg Eurosonga. Naglasio je da je hrvatski...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -