Subota, 28 rujna, 2024

Croatia osiguranje kupilo Central i najveću mrežu stanica za tehnički pregled u BiH

Vrlo

U sjedištu Croatia osiguranja u četvrtak potpisani su ugovori za dvije akvizcije odnosno kupnju dvije tvrtke u u Bosni i Hercegovini: Central osiguranja  i Testing Grupe, priopćeno je iz naše najveće osiguravajuće kompanije. Ugovori će  biti valjani, kako ističu iz Croatije, nakon prikupljenih odobrenja nadležnih regulatornih tijela.

 

Preuzimanjem Central osiguranja i Testing Grupe Croatia osiguranje BiH povećat će ukupan tržišni udio na 13 posto te postati tržišni lider, uz snažan potencijal za daljnji rast na bosansko-hercegovačkom tržištu, izvješćuje Novac.hr.

U 2017. godini CO BiH ostvarila je 25 milijuna eura premije osiguranja uz tržišni udio 7 posto, dok je Central osiguranje istu godinu završilo s ostvarenom premijom od 14 milijuna eura i tržišnim udjelom 4 posto, uz nastavak trenda rasta tržišnog udjela i u 2018. godini u oba društva. Testing Grupa godišnje obavi oko 113.000 tehničkih pregleda, a 2017. godinu zaključila je sa 6,1 milijun eura prihoda i 16 posto tržišnog udjela u tehničkim pregledima na području FBIH.

– Ovom akvizicijom Croatia osiguranje Grupa jača svoju poziciju regionalnog lidera preuzimajući prvenstvo i na bosansko-hercegovačkom tržištu. Naše poslovanje dobiva još širu teritorijalnu pokrivenost prodajnim mjestima u cijeloj BIH, ali i najveću mrežu stanica za tehnički pregled te postaje lider u broju tehničkih pregleda, homologacija i ispitivanja vozila. Ukupan tržišni udio Croatia osiguranja u BIH će se gotovo udvostručiti, a sinergije s matičnim društvom donose odlične predispozicije za daljnji rast- izjavio je Damir Vanđelić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Danski arheolozi iskopali 50 vikinških kostura

Kosturi, otkriveni u blizini trećeg najvećeg danskog grada Odensea, ostali su netaknuti zbog visoke razine vode i povoljnih uvjeta...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -