Utorak, 28 svibnja, 2024

Bilbordi ispred Katedrale i ispred svih mostova

Must Read

bilbord ispred katedraleNakon što su bilbordi postavljeni ispred Vijećnice te na šetnici na Obali Maka Dizdara, pored Akademije likovnih umjetnosti, nove reklamne konstrukcijepostavljene su i pored ostalih mostova na Miljacki, a jedan je postavljen i ispred Katedrale u centru grada.

Vodeći se zakonima, pravilima, odlukama… (sve po zakonu) – Gradska uprava ne vidi ništa sporno u ovakvoj praksi. S druge strane, stručnjaci su zgroženi.

Prodekan Akademije likovnih umjetnosti Srđa Hrisafović u otvorenom pismu ovakav je čin nazvao urbicidom, a arhitekt Riad Drino ovakve postupke smatra “neprimjerenim, neukusnim, bahatim i nestručnim odrazima krajnjeg nepoštovanja okoline…”

Po jedan bilbord na svaki most u Sarajevu

Iz Gradske su se uprave požalili kako nema razloga za negativne komentare i kritike od strane građana; vrijeđa ih što bilborde građani nazivaju ‘skalamerijama’ i vizuelnim zagađenjima grada.

Također, iz Gradske uprave smatraju da će se na ovaj način Sarajevu podariti jedan novi duh u skladu sa 21. stoljećem, te pokazati kako je broj bilborda u gradu proporcionalan sa razinom svijesti o civiliziranosti našeg društva.

Iako je u svim glavnim gradovima regije postavljanje bilborda u centrima gradova zakonom zabranjeno, Sarajevo ipak treba da bude ispred vremena, te pokaže građanima i ostatku svijeta koliko smo urbani i civilizirani.



[Vijest je satirična, svakako. Ali suština je stvarna.]

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -