Subota, 28 rujna, 2024

Vladimir Putin u Ankari iznio svoje mišljenje o slučaju Skripal

Vrlo

Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji u Ankari, ruski i turski čelnici razgovarali su, između ostalog, o slučaju bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala. Ovom prilikom Vladimir Putin je izrazio svoje mišljenje o mogućnosti proizvodnje sličnih otrova u dvadesetak zemalja.

4. ožujka Sergei Skripal i njegova kći Julija pronađeni su bez svijesti u blizini trgovačkog centra u Salisburyju. Tjedan dana kasnije, britanska premijerka Theresa May optužila je Rusiju da se stoji  iza trovanja Skripala, ali pri tome nije pokazala nikakve dokaze koji bi poduprli njene navode, prije nego što je izbacila 23 ruska diplomata iz Velike Britanije.

“Kao što znate, vijest o Skripalu sam dobio od medija. Samo želim dodati da prema informacijama međunarodnih stručnjaka, oko 20 zemalja može proizvesti toksične supstance ove vrste”, rekao je šef ruske države.

Putin je izjavio kako je bio “zadivljen” brzinom kojom je pokrenuta anti-ruska kampanja oko slučaja Skripal, jer izvor toksične supstance koji je odgovoran za trovanje još nije utvrđen. “Scotland Yard, kao što znamo, službeno je izjavio da će trebati najmanje dva mjeseca za provesti dubinsku istragu”, kazao je Putin.

“Nisu uspjeli dokazati da je otrov proizveden u Rusiji, a brzina kojom je pokrenuta anti-ruska kampanja doista je iznenađujuća. Interes je Rusije da se provede puna istraga o slučaju Skripal.”

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je kako bi se britanska vlada trebala ispričati Moskvi, jer je nemoguće dokazati londonsku teoriju o aferi Skripal.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Danski arheolozi iskopali 50 vikinških kostura

Kosturi, otkriveni u blizini trećeg najvećeg danskog grada Odensea, ostali su netaknuti zbog visoke razine vode i povoljnih uvjeta...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -