Nedjelja, 28 travnja, 2024

Velika potraga u Hrvatskoj: Fratar spasio trojicu dječaka, četvrti nestao

Must Read

Potraga za dječakom koji je nestao na Visovačkom jezeru u Hrvatskoj, nakon što se jučer oko 17:50 sati prevrnuo s čamcem zajedno s još trojicom maloljetnika, nastavljena je jutros u 7:30 sati.

Kako javlja šibenski portal, ronioci Specijalne jedinice policije Split, pet pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, policija, vatrogasci DVD-a Dubravice s brodicom, kao i rendžeri Nacionalnog parka Krka sa svojim brodicama, pretražuju obje obale nizvodno od otočića Visovac.

“Trojica maloljetnika koji su doplivali do obale zadržani su u bolnici, a za četvrtim maloljetnikom potraga traje i dalje”, kazala je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor. Neslužbeno se doznaje da su tri maloljetnika koji su se uspjeli spasiti pušteni iz Opće bolnice u Šibeniku i u policiji pojašnjavaju što se dogodilo.

Premda informacija još nije službeno potvrđena, riječ je o 16-godišnjem dječaku iz Laškovice.

Dječak dozivao u pomoć

“Policija koordinira akciju koja je trenutno u tijeku oko Visovca, a sudjeluje pet ronioca specijalne jedinice iz Splita, četiri ronioca HGSS-a i njihov terenski tim. Tu su i četiri pripadnika DVD Dubravica i brod NP Krka, ukupno, oko 50 ljudi sudjeluje u potrazi”, kazala je za Šibenik.in glasnogovornica šibenskih policajaca Marica Kosor.

Četvorica vršnjaka srednjoškolaca su se ukrcali u plastični čamac na vesla koji se prevrnuo. Kako je za HRT rekao fra Božo Duvnjak, gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu, čuo je kako netko viče “upomoć” i ugledao dječaka kako doziva svog prijatelja.

“Čuo sam ‘Upomoć, tonem’. Pomislio sam da se netko zeza, ali krenuo sam i vidio dečka kako mlati rukama i viče ‘Šime, pomozi mu!’. Krenuo sam brzo po brod i kad sam došao, već je potonuo. Samo sam našao dvije papuče i okrenut brod”, rekao je fra Božo Duvnjak.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Neonacistička austrijska mržnja prema Srbima drži slučajeve zločina Al Qaede nad Hrvatima u ladicama. Evo zašto…

Nisu to Sri htjeli niti planirali, ali sudbina povijesti je htjela da Austrija koja je počela Prvi Svjetski rat...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -