Published On: Sun, Mar 25th, 2018

Velika potraga u Hrvatskoj: Fratar spasio trojicu dječaka, četvrti nestao

Potraga za dječakom koji je nestao na Visovačkom jezeru u Hrvatskoj, nakon što se jučer oko 17:50 sati prevrnuo s čamcem zajedno s još trojicom maloljetnika, nastavljena je jutros u 7:30 sati.

Kako javlja šibenski portal, ronioci Specijalne jedinice policije Split, pet pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, policija, vatrogasci DVD-a Dubravice s brodicom, kao i rendžeri Nacionalnog parka Krka sa svojim brodicama, pretražuju obje obale nizvodno od otočića Visovac.

“Trojica maloljetnika koji su doplivali do obale zadržani su u bolnici, a za četvrtim maloljetnikom potraga traje i dalje”, kazala je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor. Neslužbeno se doznaje da su tri maloljetnika koji su se uspjeli spasiti pušteni iz Opće bolnice u Šibeniku i u policiji pojašnjavaju što se dogodilo.

Premda informacija još nije službeno potvrđena, riječ je o 16-godišnjem dječaku iz Laškovice.

Dječak dozivao u pomoć

“Policija koordinira akciju koja je trenutno u tijeku oko Visovca, a sudjeluje pet ronioca specijalne jedinice iz Splita, četiri ronioca HGSS-a i njihov terenski tim. Tu su i četiri pripadnika DVD Dubravica i brod NP Krka, ukupno, oko 50 ljudi sudjeluje u potrazi”, kazala je za Šibenik.in glasnogovornica šibenskih policajaca Marica Kosor.

Četvorica vršnjaka srednjoškolaca su se ukrcali u plastični čamac na vesla koji se prevrnuo. Kako je za HRT rekao fra Božo Duvnjak, gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu, čuo je kako netko viče “upomoć” i ugledao dječaka kako doziva svog prijatelja.

“Čuo sam ‘Upomoć, tonem’. Pomislio sam da se netko zeza, ali krenuo sam i vidio dečka kako mlati rukama i viče ‘Šime, pomozi mu!’. Krenuo sam brzo po brod i kad sam došao, već je potonuo. Samo sam našao dvije papuče i okrenut brod”, rekao je fra Božo Duvnjak.