Utorak, 30 travnja, 2024

Drugarica Alenka na čelu Zlovenije

Must Read
Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec danas će dati službenu ostavku, a iz vladajuće koalicije premijera Janeza Janše povlači se i Demokratska stranka umirovljenika čiji je Erjavec predsjednik.

Pozitivna Slovenija, stranka s najviše mandata u parlamentu, predložila je Alenku Bratušek kao mandatarku za sastav prijelazne slovenske vlade.
Ona razgovora o programu nove vlade s još tri stranke koje su načelno spremne poduprijeti njezinu kandidaturu za mandatarku, a s ciljem da se premijeru postojeće vlade Janezu Janši u parlamentu izglasuje nepovjerenje. To su Građanska lista, Demokratska stranka umirovljenika i Socijalni demokrati.
Slovenski bi parlament mogao već u iduću srijedu glasovati o tom prijedlogu.
Bude li izabrana, Alenka Bratušek bit će prva žena na vrhu izvršne vlasti u povijesti Slovenije. Bratušek je rođena 1970. godine u Celju, a živi s obitelji u Stražišču kod Kranja. Diplomirala je na tehnološkom fakultetu, a ima i magisterij iz menadžmenta. Prije kandidature na prijevremenim izborima na listi tada nove stranke Pozitivne Slovenije 2011. godine radila je niz godina u ministarstvu financija, a u vrijeme vlade Boruta Pahora vodila je ravnateljstvo za izradu državnog proračuna.
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PIRAMIDE KOJE SPAJAJU: Može li hiljaduvjekovna bosanska socdemokracija sekularizirati mladi muslimanski Egipat?

Predsjedavajući i bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s velikim imamom Al-Azhara Ahmed Mohamed El-Tayebom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -