Utorak, 28 svibnja, 2024

ČOVIĆ U VLADI SBŽ: Trebamo usvojiti trošarine da bi smo dobili kandidatski status za EU

Must Read

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je u utorak u Travniku kako BiH do kraja ove godine može očekivati aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP) u NATO, a početkom iduće godine kandidatski status za članstvo u Europskoj uniji (EU).

– Vjerujem da ćemo početkom iduće godine imati kandidatski status, a za to je potrebno usvojiti trošarine. Riješili smo pitanje prometne zajednice te nam trebaju proračuni i odgovori na Upitnik Europske komisije – kazao je Čović novinarima, nakon sastanka s predstavnicima Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ), prenosi Fena.

Kako je dodao, za daljnji razvoj, kao i euroatlantske integracije BiH, potrebna je, prije svega, politička stabilnost zemlje.

– Već dugo razgovaramo o izborima i kroz te razgovore smo izgubili osjećaj za realne probleme naših žitelja, i u ovoj sredini, ali i diljem BiH – ustvrdio je Čović.

Na sastanku s članovima Vlade SBŽ-a je, kako je rekao, razgovarano o problemima koje je potrebno riješiti i projektima koji se očekuju, a jedan od njih je izgradnja brze ceste Lašva – Travnik.

– Vjerujem da će federalna Vlada do kraja godine stvoriti preduvjet za ovaj, i brojne druge projekte. Mislim da su sredstva za to osigurana i da je sada u pitanju više tehnička problematika – naglasio je Čović.

Istaknuo je kako će u narednih 15 dana obići i ostala područja u BiH, a cilj je stvoriti kompletnu sliku o potrebama i aktivnostima tih sredina, kako bi se tražila rješenja, ali i prenijele informacije predstavnicima EU.

Premijer SBŽ-a Tahir Lendo kazao je kako je na sastanku razgovarano o potrebama i projektima koji su od interesa za SBŽ i Federaciju BiH, ističući, također, da je to, među ostalim, izgradnja brze ceste Lašva – Travnik, koja će doprinijeti razvoju gospodarstva u SBŽ-u.

– Nadam se da smo sada u vrlo realnoj fazi. Vlada Federacije BiH se opredijelila za rad na tom projektu i čekamo praktično rebalans da krenu operativne procedure izdavanja građevinske i urbanističke dozvole, te rješavanja imovinskih pitanja. Nadam se da ćemo početkom iduće godine imati realne pokazatelje tog projekta – dodao je Lendo./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -