Petak, 3 svibnja, 2024

Istražitelji analiziraju snimke s obližnjih objekata

Must Read

Dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Mostar Mirko Miličević izjavio je za agenciju Anadolija (AA) da je u tijeku opsežna istraga o postavljanju eksplozivne naprave kojom je rano jutros uništen spomenik pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine ispred Gradske vijećnice u središtu Mostara.
Tužitelj Miličević vodio je jutrošnji očevid na mjestu događaja.
”Bili smo na mjestu događaja gdje smo zatekli razlomljen spomenik pripadnicima Armije BiH. U podnožju spomenika vidljiv je crni trag koji upućuje na postavljanje i aktiviranje nepoznate eksplozivne naprave. Taj spomenik je u stajnom dijelu razlomljen i praktično uništen. Za sada nemamo počinitelja. Policija je dobila zadatke i operativno radi na terenu. Vrše se određene provjere. Također, vrši se skidanje snimki videonadzora s objekata u blizini. Izvršit ćemo pregled tog videomaterijala i očekujemo da ćemo imati više saznanja”, izjavio je Miličević. Govoreći o vrsti naprave koja je upotrijebljena u napadu, Miličević je kazao da je mogao biti korišten i ”najobičniji eksploziv”, ali još uvijek ne može govoriti o konkretnoj vrsti naprave.
”To može uraditi svaki iole sposoban čovjek”, kazao je Miličević.
On je za AA potvrdio da će ovaj događaj biti kvalificiran kao izazivanje opće opasnosti, a ne terorizam.
”Ako se dođe do dokaza da je u pitanje terorizam, prepustit ćemo slučaj kolegama iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)”, istakao je Miličević.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kamion pregazio pješakinju na gradilištu u Zavidovićima

U krugu gradilišta, u ulici Stjepana Radića u Zavidovićima, oko 11.10 sati smrtno je stradala pješakinja B. J. (1955)...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -