Published On: Uto, sij 15th, 2013

GRČEVITA BORBA ZAŠTIĆENOG LOPOVA ZA TUĐE POTICAJE: Igrokaz ministra i njegovih plaćenika

Povodom priopćenja za javnost ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerke Ivankovića Lijanovića kako se sastao sa predstavnicima poljoprivrednih proizvođača i to predsjednikom Udruge poljoprivrednika u BIH Mirom Pejićem i Savezom Federalnih udruženja poljoprivrednih proizvođača Avdom Muslimovićem i dogovorio s njima Program poticaja za 2013. godinu, koordinacija poljoprivrednih udruga i saveza se ograđuje od tog sporazuma jer je to obični igrokaz ministra i njegovih plaćenika Mire Pejića i Avde Muslimovića koji su ujedno i članovi njegove stranke Radom za boljitak, navodi se u priopćenju Koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza FBiH.

U priopćenju se ističe kako je Program poticaja za 2013. godinu koji gura ministar Lijanović u biti Program za izvlačenje i pljačku novca iz proračuna ministarstva poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva kao što je ministar radio u ove zadnje dvije godine svog mandata.
Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza traži od premijera FBIH i čitave vlade kao i od odbora za poljoprivredu oba doma parlamenta FBIH da ne prihvate Program poticaja za poljoprivredu za 2013. godinu ministra Jerke Ivankovića Lijanovića.
Sva Federalna udruženja i Savezi gore nabrojani ostaju pri stavu da ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva treba dati ostavku ili biti smijenjen odmah, navodi se u priopćenju Koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza FBiH.
Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza
Seljački Savez FBiH;
Udruženje proizvođača mlijeka FBiH;
Savez pčelara FBiH;
Savez farmera-ovčara FBiH „Pramenka“;
Udruženje proizvođača sjemena i sadnog materijala u FBiH;
Udruženje agronoma FBiH;
Federalno udruženje „Planinski stočari“;
Federalno udruženje peradara ˝Pile˝;
Federalno udruženje ljeko bilja;
Federalno udruženje agromarikulture;
Savez udruženja organskih prozvođača ˝ORGANSKO FBIH˝;
Udruženja uzgajivača koza i ovaca u FBiH “Tor”;
Zadružni savez FBIH;
Savez općinskih udruženja Unsko-sanskog kantona;
Udruženje poljoprivrednih proizvođača Herceg-bosanske županije