Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Šimić podnio krivičnu prijavu protiv Mektića

Must Read

SARAJEVO – Novinar portala “Dnevno” Josip Šimić  podnio je danas krivičnu prijavu protiv ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića i pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Gordana Tomića i Dragana Pekića zbog, kako kaže, protivpravnog hapšenja.

Šimić u izjavi za Srnu tvrdi da su mu tijekom privođenja 30. kolovoza pripadnici Sipe nanijeli ogromnu štetu časti i ugledu i potresli porodicu, te da mu je zbog toga narušeno zdravlje.

On je naglasio da nikad u životu nije počinio prekršaj, te smatra da je priveden u Sipu kako bi “policijskim metodama bio pritisnut da laže na vršiteljicu dužnosti glavnog tužitelja BiH Gordanu Tadić”.

Šimić  je 28. kolovoza Tužiteljstvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv Mektića i direktora Sipe Perice Stanića zbog “podrivanja pravnog sistema”.

On je tada izjavio da “Mektić i Stanić podrivaju pravni sistem, jer su, bez naloga suda, prisluškivali telefonske razgovore glavne tužiteljice Gordane Tadić i potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružice Jukić”.

Uz krivičnu prijavu, Šimić je tada Tužiteljstvu BiH dostavio i “šemu nacrta kretanja” Tadićeve, kao i sadržaj prisluškivanih telefonskih razgovora Tadićeve i Jukićeve. Mektić je odbacio Šimićeve tvrdnje tvrdeći da je riječ o falsifikatu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACELJ: Jandroković odao počast žrtvama na najvećem stratištu bošnjačkog naroda. Osudio komunističke zločine vojske Franje Tuđmana vrhovnika hrvatske vojske pred kojim se 1945 povukla...

  Komemoracijom na zagrebačkom groblju Mirogoju u subotu je obilježena 78. godišnjica Bleiburga. Počast suradnicima Adolfa Hitlera i njihovim članovima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -