Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

USVOJENI AMANDMANI ZASTUPNICE ZOVKO: Pretpristupni fondovi EU najbolja brana utjecaju trećih zemalja na Zapadni Balkan

Must Read

Na jučerašnjoj sjednici Odbora za vanjske poslove (AFET) Europskog parlamenta usvojeni su amandmani zastupnice Željane Zovko u sklopu mišljenja AFET-a za Opći proračun Europske unije za financijsku godinu 2018., javlja Hrvatski Medijski Servis.

Zastupnica Zovko je u svojim amandmanima u kontekstu globalne strategije Europske unije (EUGS) naglasila važnost bolje koordinacije instrumenata za financiranje radi ostvarivanja najvećeg mogućeg učinka financijskih instrumenata u državama u razvoju te državama kandidatkinjama za članstvo u EU.

Također, Zovko je u svojim amandmanima pozvala na aktivniji i usredotočeniji angažman Europske unije na Zapadnom Balkanu te naglasila važnost potpore u okviru Instrumenta za pretpristupnupomoć (IPA) u provedbi ključnih institucionalnih i gospodarskih reformi u državama kandidatkinjama i potencijalnim kandidatkinjama za članstvo.

„Gubitak financijske potpore u provedbi reformi te perspektive za članstvo u EU u državama zapadnog Balkana otvara mogućnost utjecaja trećih zemalja na države zapadnog Balkana, što bi u konačnici dovelo u pitanje stabilnost i sigurnost cijele regije,“ zaključila je Zovko./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

NAVIJAČKE OSVETE NE PRESTAJU? Travnjak stadiona Rođeni uništen kiselinom bačenom iz drona

Nepoznate osobe su po neslužbenim informacijama sinoć dronom uništile teren na stadionu Rođeni, domu FK Velež, piše Sportsport.ba. Oštećenja su vidljiva,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -