Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Županija Zapadnohercegovačka postala punopravna članica Euroregije

Must Read

Hrvatska eurozastupnica Željana Zovko susrela se u Europskom parlamentu s Nevenkom Hercegom, predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Zdenkom Ćosićem, predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Povod susreta bio je održavanje sastanka Upravnog odbora Jadransko-jonske euroregije u Bruxellesu na kojem je Županija Zapadnohercegovačka postala punopravna članica Euroregije, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Zovko je tijekom susreta čestitala Ćosiću na članstvu u Jadransko-jonsku euroregiju te je također naglasila važnost i ulogu županija u procesu apliciranja i provedbe EU projekata i istaknula kako je važno obrazovati zaposlenike javnih institucija, ali jednako tako i poduzetnike i građane, kako bi što učinkovitije mogli iskoristiti sredstva koja im stoje na raspolaganju.

Nakon susreta, zastupnica Zovko te predsjednici Vlada, Herceg i Ćosić, prisustvovali su sastanku na kojem se raspravljalo o  aktivnostima Jadransko-jonske euroregije te aktiviranju tematskih komisija za turizam i kulturu te transport i infrastrukturu kao i sudjelovanje u više europskih i prekograničnih projekata teritorijalne suradnje.

Istaknuta je potreba udruživanja znanja, iskustva i stručnosti regija, gradova, gospodarskih komora i sveučilišta s prostora Jadransko-jonske regije.

Inače, Jadransko-jonska euroregija nastala je prije deset godina zbog potrebe za stabilizacijom i unaprjeđenjem suradnje regija na Jadranskome i Jonskom moru te djelovanja na zajedničkim projektima, a danas broji ukupno 29 članica lokalne i regionalne samouprave iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Crne Gore, Albanije i Grčke./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

USTAŠKI ČASNIK IZ FILMA SVETLANE BROZ: Odbjegli ratni zločinac i dalje se skriva od Interpola, no svi znaju da živi u Metkoviću

Iako je Tužiteljstvo BIH još 2012 podiglo optužnicu protiv Hrstića a Interpol još 2018 raspisao potjernicu za njim Miroslavu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -