Published On: Fri, Jul 14th, 2017

NISMO ZNALI DA SMO BILI UZ ERDOGANA: U Travniku obilježena godišnjica pokušaja državnog udara u Turskoj (VIDEO)

U Centru za kulturu Općine Travnik održan je panel povodom obilježavanja godišnjice pokušaja državnog udara u Turskoj 15. jula prošle godine.

Koordinator TIKA-e za BiH Omer Faruk Alimci kazao je da je cilj  državnog udara bilo rušenje Republike Turske, njezinog naroda i demokratije.

Koordinator TIKA-e Omer Faruk istako je kako znaju da je te noći i narod u BiH bio uz Tursku i zbog toga su im veoma zahvalni. Prisutnim se , između ostalih, obratio i načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiermić i tom prilikom istako je da je Republika Turska nakon pokušaja državnog udara izašla još jača i snažnija.

Povodom Dana demokratije, zajedništva turskog naroda i sjećanja na žrtve pokušaja državnog udara, nakon panela otvorena je izložba fotografija novinara Agencije Anadolija  pod nazivom “15. juli – Pokušaj državnog udara” u kojima su zabilježeni prizori koji na najbolji način objašnjavaju nemile događaje koji su se zbili u Republici Turskoj prije godinu dana. Izložba fotografija će trajati do 25. jula.